Verwachtingen ten aanzien van de iPhone7

Het duurt nog even voor de nieuwe iPhone 7 beschikbaar komt, maar de tijd gaat snel voorbij en het is dan ook al bijna 2016. Vanaf het moment dat de laatste versies van Apple in de maand september zijn gelanceerd, zijn er ook al geruchten gaande over de komst van het volgende toestel, dat naar verwachting in het derde kwartaal van volgend jaar beschikbaar zal komen. De verwachtingen zijn zeer gevarieerd en deskundigen, maar ook minder deskundigen hebben zich al een beeld gevormd van hoe het nieuwe toestel er naar alle waarschijnlijkheid uit zal komen te zien. Van Apple is het bekend dat er om de twee jaar een volledig nieuw toestel komt en dat er om het jaar een vernieuwende versie van het bestaande model wordt uitgebracht.

iphone 7 concept

Top deals!iPhone 6SAanbieder
1. t-mobile120 min | 6000 MB
Gratis bij € 35,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
2. image002Onbeperkt min | 4000 MB
Gratis bij € 41,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
3. image002Onbeperkt min | 8000 MB
Gratis bij € 42,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
4. image002Onbeperkt min | 400 MB
Gratis bij € 40,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
5. image002100 min | 1000 MB
Gratis bij € 38,00 p/mnd
16GBiphone-iconTele2BEKIJKEN

Nieuw toestel in 2016
De verwachtingen dat er volgend jaar inderdaad een nieuw toestel komt, kunnen gelet op het bovenstaande zeker bewaarheid worden. Aangezien het bedrijf tot op het laatste moment van de daadwerkelijke lancering geen eigenschappen bekendmaakt, geeft dat analisten en ontwikkelaars alle vrijheid om daar zelf invulling aan te geven. Een eerste verwachting is dat er een toestel met een nieuw design zal komen, waarbij er sprake zal zijn van een schermformaat van 4,7 en van 5,5 inch. Ook is de verwachting dat er sprake zal zijn van een wat dunner toestel dan de laatste iPhone 6S. Het display zou wellicht wel beter op de randen aansluiten, zodat er een fraaier geheel ontstaat.

Het scherm gaat ook veranderen en laat een verbetering zien als er naar de verwachtingen wordt gekeken. Daarbij zou de glass-to-glass-technologie weer van stal worden gehaald. Er kan in dat geval een toestel zonder afgebakende randen worden gemaakt en bovendien kan de resolutie dan ook verder omhoog. Het is niet zozeer de verwachting, maar wel de hoop dat er door Apple bij een volgend toestel wat meer aandacht wordt besteed aan de accu met een wat langere accuduur.

Top deals!iPhone 6SAanbieder
1. t-mobile120 min | 6000 MB
Gratis bij € 35,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
2. image002Onbeperkt min | 4000 MB
Gratis bij € 41,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
3. image002Onbeperkt min | 8000 MB
Gratis bij € 42,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
4. image002Onbeperkt min | 400 MB
Gratis bij € 40,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
5. image002100 min | 1000 MB
Gratis bij € 38,00 p/mnd
16GBiphone-iconTele2BEKIJKEN

Nog een gerucht, waarvan onbekend is of het op enige waarheid stoelt, is dat het toestel wellicht over een waterdichte behuizing zal beschikken. Wat natuurlijk nog belangrijker is, zijn de verwachtingen ten aanzien van de prestaties. Bij de lancering van een nieuw toestel wordt zondermeer verwacht dat de prestaties de prestaties van het voorgaande toestel weer overtreffen. Er zou inmiddels gewerkt worden aan een nieuwe A10-chip en ten aanzien van het werkgeheugen geldt dat er voor de iPhone 7 volgens de verwachtingen sprake zal zijn van 2GB en voor de iPhone 7 Plus een werkgeheugen van 3GB.

Met betrekking tot het scherm is het de verwachting dat er nog gewoon van de LCD-schermen gebruik wordt gemaakt. Dit ondanks dat er ook geruchten zijn dat Apple zich weer bezighoudt met de mogelijkheid om van OLED-schermen gebruik te maken voor de verdere toekomst. Andere punten die nog belangrijk zijn om te noemen. Zijn het draadloos opladen, vernieuwde speakers en de geruchten ten aanzien van de homeknop die dan weer wel en dan weer niet op de nieuwe iPhone 7 zou worden toegepast.

Concept met verbeterd scherm voor iPhone 7

Een concept van de nieuwe iPhone 7 die bedacht is door een ontwikkelaar die de eigen ideeën erop toepast, is altijd interessant om te bekijken. Er kan altijd een kern van waarheid inzitten en het is leuk om te zien hoe ontwikkelaars er op een serieuze manier een eigen draai aangeven met het ontwerpen van het scherm, design en features. Zo is er onlangs ook weer een render beschikbaar gekomen van de nieuwe iPhone 7 van Jermaine Smit die de aandacht heeft gericht op het design van het nieuwe toestel van Apple.

Design
Jermaine Smit is grafisch ontwerpen en heeft een conceptvideo gemaakt, waarin het model van de nieuwe nog te ontwikkelen smartphone van Apple wordt getoond. Als er naar de video gekeken wordt, dan valt direct op dat het design lijkt op het ontwerp van de iPhone 5 en zelfs op die van de iPhone 4. In dat kader kan gezegd worden dat het concept zeker aansluit bij de stijl van Apple qua design.

Een ander kenmerk van het concept is dat de bezels van het toestel dun zijn en dat de homeknop wat kleiner is. Daardoor lijkt het alsof de smartphone een verbeterd scherm heeft dat prima is afgestemd in het kader van de verhouding tot de body. Uiteraard heeft deze ontwerper niet alleen aan het design gedacht en komen er in het filmpje dan ook een aantal van de eigenschappen aan bod.

Eigenschappen
De nieuwe iPhone 7 krijgt volgens het concept in de video een 16 megapixels camera in combinatie met optische beeldstabilisatie. Het is echter niet erg geloofwaardig dat Apple het aantal pixels wederom zal verhogen, want dat is bij de laatste versies die op de markt zijn gekomen nog gebeurd met een verhoging naar 12 megapixels. Een andere opmerkelijk eigenschap in de video is de usb-c-poort en de mogelijkheid om de mobiel draadloos op te laden. Het is in ieder geval een video van een concept van de iPhone 7 dat met inspiratie is gemaakt en wellicht zijn er straks overeenkomsten te zien als het nieuwe toestel eenmaal in september 2016 is gelanceerd.