Gezichtsherkenning voor iPhone 8

by Robbert on 13/09/2017

Er is een eindversie gelekt van iOS 11, waaruit blijkt op welke manier gezichtsherkenning verwerkt is in de nieuwe iPhone 8 die aan het einde van de maand september waarschijnlijk beschikbaar komt. Er is ook veel nieuwe andere informatie af te leiden uit de definitieve versie van het besturingssysteem. Naast de wijze waarop de gezichtsherkenning wordt verwerkt, is er namelijk ook sprake van de mogelijkheid dat 3D-animaties van Emoji op gezichtsuitdrukkingen kunnen reageren. De definitieve versie wordt ook wel de ‘golden master versie’ genoemd en is gelekt op verschillende websites, zoals 9to5Mac en MacRumors. De golden master is het tekent dat er sprake is van een eindversie die een deel van de software markeert.

 

Nieuw scherm

Er kan veel informatie gehaald worden uit het besturingssysteem van de iPhone 8. Er is namelijk nog een andere vondst gedaan en die heeft betrekking op het scherm van het toestel. Uit de informatie blijkt namelijk dat de hele voorzijde van de smartphone uit een scherm bestaat of bijna helemaal. Er is al eerder een afbeelding van het scherm gelekt dat bijna het volledige oppervlak van de voorkant van het toestel beslaat. Dit nieuws is namelijk voortgekomen uit de gelekte firmware voor de slimme speaker van Apple. Dat is de HomePod. Er is namelijk een uitsnede te zien en daarin is er ruimte voor het plaatsen van de camera.

 

Portrait Lightning

Portrait Lightning is een andere optie die naar voren komt uit het gelekte besturingssysteem. Er is daarbij sprake van een verbetering van de functie die in het toestel van vorig jaar Portretmodus genoemd werd. Met deze optie wordt de mogelijkheid geboden om het effecte van de scherptediepte sterker te maken. Het is mogelijk dat Portrait Lightning in een bètaversie beschikbaar komt. Er zijn overigens nog meer lichteffecten van toepassing bij deze functie. Het gaat hier onder meer om Studio Light, Stage Light Mono, Stage Light, Natural Light en Contour Light. Het vermoeden bestaat dat de flits anders functioneert afhankelijk van de gekozen lichtinstelling op de smartphone van Apple.

Gezichtsherkenning

Gezichtsherkenning op de smartphone komt in de plaats van de vingerafdrukscanner. Dat is althans het vermoeden op basis van iOS11. De homeknop verdwijnt namelijk van de iPhone 8 en aangezien er geen ruimte is voor Touch ID op de voorzijde komt er een gezichtsherkenning beschikbaar. Er is ook al een benaming opgedoken voor de gezichtsherkenning en die luidt Face ID. De gezichtsherkenning werkt ongeveer hetzelfde als het proces bij de vingerafdruk maar niet helemaal, want de vinger moest natuurlijk op de knop worden gelegd en dat gaat bij het gezicht een beetje lastig. Het is dan ook de bedoeling dat de gebruiker van de iPhone 8 het gezicht moet bewegen voor de camera om een instelling en toegang te creëren. Op deze manier kan het toestel het gezicht niet alleen recht van voren, maar ook vanuit een hoek herkennen. De frontcamera neemt een belangrijke positie in bij de iPhone 8 en het duurt niet lang of er in de praktijk kennis mee gemaakt kan worden.

Previous post:

Next post: