Waterdichte iPhone7 lijkt werkelijkheid te worden

by Robbert on 02/05/2016

De onthulling van de iPhone 7 laat nog even op zich wachten, maar dat houdt de geruchtenmachine over alle specificaties en design niet tegen. De eerdere geruchten in combinatie met nieuwe informatie uit bronnen wekt de verwachting dat de nieuwe Apple smartphone als een waterdicht toestel gepresenteerd zal worden. Er zijn meerdere aanwijzingen dat waterdichtheid een kenmerk wordt van het nieuwe toestel. De aanwijzingen die uit de geruchtenstroom kunnen worden gehaald, zullen hier worden besproken, waarna een ieder er een eigen mening over kan worden of er een kern van waarheid inzit dat de smartphone tegen water bestand zal zijn.

Andere behuizing en verdwijnen koptelefoonaansluiting
In het afgelopen jaar zijn de eerste geruchten al de wereld in gebracht met betrekking tot de waterdichtheid van de iPhone 7. Dat heeft alles te maken met een ander bericht, waaruit bleek dat de nieuwe smartphone van een andere en meer stevige behuizing wordt voorzien in vergelijking met de voorgaande toestellen die door Apple op de markt zijn gebracht. De stevige behuizing heeft als doel om tegen water bestand te zijn en zelfs als het toestel onder water gedompeld zou worden. Het gerucht over de nieuwe behuizing is al één aanwijzing voor de waterdichtheid, maar er is meer. Zo wordt ook al tijden geschreven dat er sprake zou zijn van het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting. Dit is een gerucht dat zeer sterk is en dat ook steeds weer opduikt.

iphone7 waterdicht

Beschermlaag en verdwijnen fysieke homeknop
Een gerucht dat onlangs de kop opstak, is dat de fysieke homeknop zal verdwijnen en ook dat kan weer als een aanwijzing beschouwd worden dat er gewerkt wordt aan een toestel dat waterdicht is. Met het verdwijnen van de knop is er namelijk weer een optie minder waar water langs kan stromen. Verder is er een patent opgedoken, waaruit opgemaakt kan worden dat de poorten van de iPhone van een beschermlaag kan worden voorzien. De beschermlaag zou uit rubber kunnen bestaan. De poort wordt dan met een rubberen klepje gesloten en kan geopend worden als de oplaadkabel erin wordt gestoken.

Nieuwe technologie voor antenne
De vijfde aanwijzing dat de iPhone 7 waterdicht kan worden, is de nieuwe technologie die voor de antenne toegepast kan worden. Het is namelijk een optie om de antennen in het frame te verwerken, waarbij het frame dan van materiaal wordt gemaakt dat tegen water bestand is. Als dat gerealiseerd wordt, dan kan dat ook betekenen dat de antennestrepen op de achterzijde van het toestel tot het verleden zullen behoren. De laatste aanwijzing op een waterdichte iPhone 7 kan afgeleid worden uit de toestellen die al op de markt zijn gebracht. Het gaat dan om de iPhone 6S en 6S Plus die in vergelijking met de voorgangers al beter tegen water zijn bestand. Het kan zo zijn dat Apple op basis van de eigenschappen van de bestaande toestellen en in combinatie met bovenstaande geruchten echt van plan is om de nieuwe iPhone 7 waterdicht te maken. Dat zal echter allemaal pas in september duidelijk worden.

Previous post:

Next post: