Waterdicht e nmeer werkgeheugen?

by Robbert on 11/12/2015

Het moet nog 2016 worden en het is de verwachting dat er tot het derde kwartaal gewacht moet worden op de lancering van de nieuwste iPhone van Apple. Dat het nog een tijdje duurt voordat de nieuwe smartphones gelanceerd worden, maakt alleen maar dat er steeds meer geruchten komen. Er is onlangs nog een rapport gepubliceerd van onderzoeksbureau Trendforce, waaruit blijkt dat Apple in 2016 gaat trachten om het gat op de markt voor smartphones tussen het bedrijf en Samsung verder te dichten. Het rapport is echter niet een bron van een en al duidelijkheid, want er staan ook tegenstrijdigheden in vermeld.

werkgeheugen iPhone 7 Plus

Waterdicht en meer werkgeheugen
Een gerucht is dat Apple bezig is het ontwikkelen van een waterdichte smartphone. Of het nu veel voordelen heeft dat het toestel waterdicht is, valt natuurlijk nog te betwijfelen. De ene gebruiker zal het bejubelen en een andere gebruiker heeft er wellicht helemaal niets mee en hecht aan die eigenschap dan ook minder waarde.

Indien er voor een waterdicht model wordt gekozen, dan zullen er ten aanzien van andere eigenschappen concessies moeten worden gedaan. Doorgaans gaat iedereen ervan uit dat het bedrijf meer de aandacht richt op specifieke features. Het valt ook nog sterk te betwijfelen of de keuze voor een waterdicht toestel daadwerkelijk wordt gemaakt. Bij elke nieuwe iPhone komt dat aspect namelijk wel eens voorbij, maar al die geruchten zijn nog niet bewaarheid geworden. In het rapport wordt naast een waterdicht toestel dat benoemd wordt ook nog gesproken over meer werkgeheugen voor de iPhone 7 Plus die in 2016 eveneens op de markt komt. Dat lijkt wat bevreemdend dat dit in het rapport staat gemeld, want de hoeveelheid werkgeheugen is dit jaar nog door Apple verdubbeld.

Een analist van TrendForce, Avril Wu, heeft zich ook nog uitgelaten over een andere kwestie, namelijk over een 4-inch smartphone die in het tweede kwartaal van volgend jaar op de markt zou verschijnen. Een gerucht dat onlangs daarbij is gepasseerd, is dat de iPhone 5s met een snellere A8-soc zou worden uitgerust, zoals deze ook toegepast is bij de iPhone 6 en Plus versie. Dezelfde analist heeft laten weten dat de eerstvolgende smartphone van Apple met een 5,5 inchscherm wordt uitgerust en voorzien zal zijn van 3GB werkgeheugen.

Het is twijfelachtig of er gedegen en zorgvuldig onderzoek is gedaan of dat er is gekeken naar alle ontwikkelingen en geruchten van de afgelopen periode om op basis daarvan een rapport op te stellen. Veel van wat in het rapport staat, is namelijk niet echt vernieuwend te noemen, maar al eerder in de media aan de orde gekomen. Het is echter altijd interessant om te zien wat voor verhalen er nu weer de ronde doen over de eigenschappen van de nieuwe smartphone van Apple. Het blijft de gemoederen dan ook flink bezighouden totdat de lancering een feit is, waarna het hele spektakel weer opnieuw kan beginnen. De geruchtenmachine zal dan ook non-stop blijven draaien en iedereen verwonderen of doen verbazen.

Previous post:

Next post: