Volgende iPhone zonder chip van Samsung?

by Robbert on 01/04/2016

TSMC in Taiwan zou de enige leverancier van processoren zijn voor de iPhone 7 van Apple en als dat waar is, dan zou Samsung niet meer de productie van de chip voor het nieuwe Apple toestel op zich nemen. Dit gerucht verscheen op de nieuwssite ET News in Zuid-Korea die de informatie van bronnen uit de industrie had gekregen.

In het verleden heeft Samsung regelmatig de productie op zich genomen van chips voor de smartphones van Apple, maar de overstap naar TSMC is al in 2014 gemaakt voor de iPhone 6 en 6S, waarvoor de A9-chips geproduceerd werden. De bronnen hebben laten weten dat Samsung zich nu wil richten op de ontwikkeling van Qualcomm chips. Het is al enige tijd bekend dat de nieuwe Snapdragon 820 door Samsung geproduceerd zullen worden.

tsmc

 

Het doel van Samsung is om de orders van Apple terug te willen winnen om chips op een schaal van 7 nanometer te ontwikkelen. Op dit moment is 14 nanometer nog het kleinste formaat en binnenkort zal dat formaat verkleind worden naar 10 nanometer, maar Samsung streeft er dus naar om een chip met elementen op een schaal van 7 nanometer te produceren.

De hoofdtelefoonaansluiting zal naar verwachting bij de iPhone 7 verloren gaan en daarvoor in de plaats is het de bedoeling om bijvoorbeeld muziek te luisteren met een draadloze koptelefoon. Of een hoofdtelefoon die op de aansluiting past van de oplaadpoort van de nieuwe iPhone. De geruchten vertellen ook dat er geen echte wijzigingen zullen zijn in het design van de nieuwe Apple Smartphone, maar er wordt wel een upgrade van de hardware verwacht. Tot slot luidt het gerucht dat het toestel mogelijk waterdicht wordt.

Previous post:

Next post: