Verkooprrecord verwacht voor iPhone 7

by Robbert on 14/06/2016

Eerder kwam al het nieuws naar buiten dat de productie voor de iPhone 7 wordt opgeschroefd en nu wordt dat gekoppeld aan een te verwachten verkooprecord voor de Apple smartphone die in september dit jaar op de markt zal verschijnen. Het te verwachten verkooprecord wordt vooral ingegeven doordat vele bezitters van een iPhone het huidige toestel al meerdere jaren gebruiken en dat het tijd is voor de aanschaf van een nieuwe smartphone. Het is dan ook niet zo dat de iPhone 7 waanzinnige innovaties zal kennen die de verkoop een enorme boost zullen geven. Er wordt in ieder geval een recordaantal verkopen verwacht en dat is voor Apple natuurlijk alleen maar goed nieuws.

Kwart iPhone-bezitters heeft ouder toestel

Analisten van BMO Capital Markets hebben laten weten dat er in de maand september sprake zijn van meer mensen dan ooit die een Apple smartphone in het bezit hebben die ouder is dan twee jaar. Analist Tim Young heeft uitgerekend dat ongeveer25 procent van de iPhone-bezitters over een oud toestel beschikt en van plan is om in de maand september als de iPhone 7 uitkomt voor een upgrade te kiezen naar het nieuwste toestel.

concept 7

Het lijkt er dan ook op dat er in elk geval geen sprake is van dat de rek uit de markt voor smartphones is. De verkopen van de Apple toestellen zullen dan ook eerder gaan stijgen dan gaan dalen. Er wordt vanuit gegaan dat het nieuwste toestel dat in september wordt gelanceerd alle records op het gebied van de verkopen zal verbreken.

Als er naar de iPhone 6 wordt gekeken, dan bedroeg op het moment van de lancering van dit toestel het aantal iPhones ongeveer 23 procent dat ouder was dan twee jaar. Dat percentage lag op 19 procent bij de iPhone 6s. Voor de iPhone 7 is het percentage berekend op 25 procent en als deze consumenten allemaal voor een upgrade kiezen, dan is het logisch dat er grote aantallen van verkocht zullen worden. Bovendien zijn er altijd overstappers van andere merken die welk eens een ander type merk willen uitproberen. Zo zijn er overstappers van Samsung naar Apple, maar uiteraard ook omgekeerd. Als er naar mensenaantallen wordt gekeken die nu in het bezit zijn van een oude iPhone en een upgrade willen doen naar een iPhone 7, dan gaat het om ongeveer 120 miljoen consumenten.

Verkooprecord

Uit het opschroeven van de productie blijkt dat Apple zelf ook rekening houdt met grote aantallen verkopen van de nieuwe iPhone 7. Om tot een recordverkoop te komen dienen er in elk geval meer dan 75 miljoen iPhones verkocht te worden in de periode van oktober 2016 tot en met december 2016. Eerder dit jaar heeft Apple cijfers gepresenteerd waaruit is gebleken dat er voor het eerst sinds lange tijd geen groei meer werd waargenomen in de verkoop van de smartphones. De nieuwe verwachtingen voor de komst van de iPhone 7 laat zien dat het tij zich kan keren, want er wordt niet voor niets over recordverkopen gesproken.

 

Previous post:

Next post: