Uitstel verwacht van 3D camera

by Robbert on 11/05/2017

De spectaculaire 3D camera waarover zoveel wordt gesproken bij de komst van de iPhone 8 is een reden dat het nieuwe toestel al enorm populair is geworden. Nu is echter het nieuws gekomen dat de 3D camera wellicht dit jaar nog niet in het toestel wordt verwerkt. De nieuwe functies vormen de basis voor de aantrekkelijkheid van de nieuwe smartphone. Dit geldt uiteraard ook voor het design. Er wordt verwacht dat de frontcamera echt indrukwekkend zal worden en zelfs analist Minh-Chi Kuo is enthousiast. Die noemt de technologie hiervoor revolutionair en ziet het als opstap naar augmented reality.

De frontcamera zou een 3D sensor bevatten en dat maakt het onder meer mogelijk om ruimtes goed in beeld te brengen. Om ontgrendeling via gezichtsherkenning mogelijk te maken, is deze 3D camera uiteraard ook ideaal. Het is een functie die veel in het nieuws is geweest en die in de toekomst ook zeker van toepassing zal zijn. Of dat al zo zal zijn bij de iPhone 8 is echter maar de vraag. Wel bestaat het vermoeden dat de camera door Sony geproduceerd wordt en dat Sharp van Foxconn de productie voor het infraroodsysteem op zich neemt. De technologie heeft echter vertraging opgelopen en is het even afwachten of het Apple lukt om de nieuwe smartphone met een 3D camera uit te rusten.

Rajvindra Gill is een analist van Needham en Co en heeft laten weten dat iedereen nog langer geduld moet betrachten voordat er een iPhone met 3D camera op de markt komt. De verwachting van deze analist is dat de toepassing naar volgend jaar wordt verschoven. Dat zou betekenen dat de iPhone 8S over een 3D camera zal beschikken.

De concurrentie zit echter ook niet stil. Het geluid gaat dat Huawei, maar ook Oppo en Vivo al bezig zijn met de ontwikkeling van een smartphone met 3D camera. Apple is dan wellicht niet de eerste die daarmee op de markt komt. Dat kan wel als de nieuwe smartphone die dit jaar nog wordt uitgebracht van de speciale camera wordt voorzien. Het is dus voor iedereen even afwachten wat er daadwerkelijk gaat gebeuren.

Previous post:

Next post: