Twee modellen verwacht

by Robbert on 23/08/2016

Apple komt wel eens met een idee dat ertoe leidt dat verwachtingen worden geschapen, maar waar later weer op wordt teruggekomen. Dat is ook het geval met het eerste idee om de nieuwe iPhone 7 in drie verschillende modellen te presenteren in september 2016. Naar nu blijkt, komt het bedrijf daarop terug en worden er in de maand september twee modellen van de nieuwe smartphone verwacht. Het is de iPhone 7 Pro die geannuleerd blijkt te zijn. Deze informatie is afkomstig van Nikkei en daaruit blijkt dat Apple niet van plan is om het project van de Pro-versie te voltooien. Dit zou een aantal maanden voor de verwachte release in september gebeurd zijn.

Geen Pro-versie

Het is uniek te noemen dat Apple zo kort voor de lancering van een nieuw toestel besluit om het project stop te zetten. Het is voor een bedrijf een jaar van ups en downs geweest met onder meer dalende verkoopcijfers in het eerste kwartaal van dit jaar. Lange tijd zijn er geruchten geweest over de komst van drie modellen van de iPhone 7, waarbij de Pro-versie aansluiting zou moeten krijgen bij de Pro-versie van de Apple tablet. De lijn zou onder meer gelanceerd worden om professionals aan te spreken die dagelijks intensief gebruik zouden kunnen maken van de nieuwe Pro smartphone.

Overigens zou deze versie van gelijke afmetingen zijn geweest als de iPhone 7 Plus. Er waren natuurlijk wel verschillen, zoals een dubbele cameralens en een smart connector aan de achterzijde. Nu de Pro-versie wegvalt, is het zo dat Apple besloten heft om de Plus-versie van een dubbele camera te voorzien. Er is dan meer verschil aanwezig tussen de standaard versie en de Plus-versie. De smart connector komt overigens niet meer in dit verhaal voor.

2 modellen

Smart connector

De geruchten doen vermoeden dat de smart connector er wel eens voor heeft kunnen zorgen dat het derde model van de nieuwe smartphone is teruggetrokken en niet gelanceerd wordt in september. Het is namelijk zo dat als de geruchten geloofd mogen worden dat er wat problemen zouden zijn ontstaan met betrekking tot de smart connector. Opvallend is en blijft volgens de Japanse krant Nikkei dat Apple een dergelijke drastische beslissing neemt slechts enkele maanden voor de start van de verkoop van de iPhone 7.

Een tipgever laat weten dat Apple met een bewogen jaar te maken heeft en onder meer onder druk staat door de sterke concurrentie. Ook dit zou een reden geweest kunnen zijn waarom het Pro-model geschrapt is van de lijst. Consumenten kunnen in elk geval nog wel de keuze maken tussen twee iPhone 7 modellen die naar verwachting volgende maand gepresenteerd worden en daarna beschikbaar komen op de markt. Wie gewend is om een groter model van Apple in de hand te hebben, zal misschien rekening moeten houden met een wat hogere prijs. Er wordt immers verwacht dat het Plus-model een dubbele camera krijgt en dat kan eventueel in de prijs worden doorberekend. In september zal er in elk geval meer duidelijkheid komen.

Previous post:

Next post: