Toepassing Li-Fi technologie?

by Robbert on 27/01/2016

Het leuke van de verwachte komst van de iPhone 7 later dit jaar in september is dat er steeds weer nieuwe geruchten opduiken. Als het niet over het design gaat, dan gaat het wel over nieuwe features of aansluitingen die ineens lijken te verdwijnen, zoals de 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Daar gaan al veel geruchten over rond. Nu is er ook weer een ander gerucht en dat heeft betrekking op de mogelijke toepassing van de Li-fi technologie. Deze informatie kwam naar voren uit een bericht dat jailbreaker @ktyofujibaya op Twitter heeft geplaatst. Uit de tweet blijkt namelijk dat een code in iOS 9.1 verwijst naar de Li-Fi technologie.

Li-fi technologie
De code in de iOS 9.1 laat zien dat er een verwijzing is naar Li-Fi en dat wekt weer de veronderstelling dat Apple bezig is met het werken aan de ondersteuning voor deze technologie. Bestaande smartphones zijn nog niet dusdanig ontworpen om van de nieuwe draadloze technologie gebruik te maken. Li-Fi kan gezien worden als een snellere versie van het bestaande en bekende WiFi. Er zijn prototypes ontwikkeld van de hardware, waarmee het gelukt is om data met 224 gigabits per seconden te verzenden.

Li-Fi-technologie

Ter vergelijking, dat is wel honderd keer sneller dan de verzending via het snelste WiFi-netwerk. De verwijzing naar Li-Fi die door de jailbreaker is ontdekt en naar buiten gebracht, laat in elk geval zien dat Apple ermee bezig is. Het is echter nog maar de vraag of de nieuwe en snellere technologie al zal worden toegepast bij de komst van de iPhone 7. Daarvoor zal iedereen nog even geduld moeten hebben tot het nieuwe toestel van Apple in september 2016 naar verwachting gepresenteerd zal worden.

Draadloze oordoppen
Er zijn meer ontwikkelaars en jailbreakers die oplettend zijn en zich verdiepen in de iOS codes. Zo heeft meer recent een andere jailbreaker de ontdekking gedaan dat er in iOS 9.3 een code vermeld staat die erop kan wijzen dat de nieuwe smartphone gebruikt kan worden in combinatie met draadloze oordoppen. Er zijn al eerder geruchten geweest die hierop betrekking hadden en waarbij de verwachting bestaat dat de 3,5 mm aansluiting voor de koptelefoon dan zal verdwijnen.

De draadloze oordoppen kunnen worden opgeladen met een speciale hoes en over eigen batterijtje beschikken, zodat het niet nodig is om via een draadverbinding naar muziek te luisteren. Als het gerucht waar is, dan wordt overigens niet verwacht dat de draadloze bij de iPhone 7 worden geleverd, maar nog apart moeten worden aangeschaft.

Gebruikers van een smartphone van Apple die altijd van het laatste nieuws op de hoogte willen blijven omtrent de ontwikkelingen die betrekking hebben op de iPhone 7 worden met veel verschillende geruchten geconfronteerd. In september zal blijken welke geruchten op een kern van waarheid hebben gestoeld en welke geruchten al veel eerder naar het rijk der fabelen verwezen hadden kunnen worden. Het blijft altijd interessant om te zien hoe ontwikkelaars, jailbreakers en andere geïnteresseerden zich bezighouden met de komst van een nieuw Apple toestel en wat daar allemaal anders aan zal zijn.

Previous post:

Next post: