Toch een homeknop?

by Robbert on 19/11/2015

De geruchtenmachine over de nieuwe iPhone 7 blijft maar aanhouden na de lancering van de laatste smartphones van Apple. De geruchten zullen ook blijven komen tot het moment dat het nieuwste model gepresenteerd wordt en dan pas zal blijken of de geruchten inderdaad op waarheid berusten. Op dit moment gaat het in de wandelgangen rond dat de iPhone 7 waarschijnlijk toch over een fysieke homeknop zal beschikken. Eerder deed nog het verhaal de ronde dat Apple waarschijnlijk van plan was om de fysieke homeknop niet meer op het toestel terug te laten keren. Het kan zijn dat het terugkeren op deze gedachte ligt in eventuele productieproblemen.

iPhone7-Home-button

Concept zonder schermrand
Naast het nieuws dat het toestel alsnog met een fysieke homeknop geproduceerd gaat worden, is er ook weer ander nieuws op het gebied van concepten te melden. Het is namelijk zo dat er altijd ontwikkelaars zijn die de creativiteit en kennis van producten van Apple gebruiken om concepten te maken. Zo zijn er ook designers van DeepMind geweest die een concept hebben gemaakt en daarbij een eigen interpretatie hebben losgelaten op basis van alle geruchten en veronderstellingen.

Het designerteam heeft een concept gemaakt, waarbij het toestel niet over een schermrand beschikt. Er is bij dit toestel dan ook echt volledig sprake van fullscreen, want er is geen duidelijk rand aanwezig die het scherm laat ophouden. Overigens moet hierbij wel vermeld worden dat het concept dat gemaakt is zonder schermrand betrekking heeft op het bekijken van foto´s. Er is voor gekozen om op het moment dat er wordt ingezoomd op een afbeelding het volledige scherm gevuld zal worden. Dat maakt het mogelijk om de foto tot in de kleinste details te bekijken.

Een volledige dekkend scherm is overigens ook al eens bij andere concepten van de nieuwe iPhone 7 naar voren gekomen. Het lijkt er dan ook op dat meerdere ontwikkelaars graag zouden zien dat het volgende toestel het volledige oppervlak van het toestel als scherm uitgevoerd wil zien worden.

Waterproof
Er zijn eerder geruchten gehoord die erop wijzen dat de iPhone 7 waterproof wordt gemaakt en uit nieuw materiaal zal bestaan. Naast dat het toestel waterproof zal zijn, geldt volgens de geruchtenmachine ook dat er dan sprake zal zijn van een stofbestendige smartphone. Het nieuwe materiaal van het toestel zou er dan voor zorgen dat de behuizing van de smartphone zowel tegen vocht als tegen stof bestand is. Als dat het geval is, dan is wel de kans aanwezig dat het toestel een meer robuust uiterlijk krijgt.

Het is heel goed mogelijk dat er op dit moment nog allerlei toepassingen door Apple onder de loep worden genomen voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt voor het laten starten van het productieproces van de onderdelen voor een iPhone 7. Bovendien is er ook nog wat anders, want de kans is aanwezig dat er nog een iPhone van Apple gelanceerd zal worden kin 2016. Het zou daarbij gaan om de productie en lancering van een kleine 4 inch iPhone.

Previous post:

Next post: