Protest tegen afschaf minijack

by Robbert on 13/01/2016

Er is sprake van een gerucht dat bij de komst van de iPhone 7 de minijack wordt afgeschaft. Ondanks dat er sprake is van een gerucht en is het nog allerminst zeker dat het gebeurt, is er toch al uit een bepaalde hoek een protest ontstaan. Op de site SumOfUs is namelijk een petitie van start gegaan met protest tegen de afschaf. Vanaf het moment dat de petitie openbaar werd gemaakt, zijn er binnen enkele uren al meer dan tweehonderdduizend personen geweest die het protest ondersteunen.

Slecht voor het milieu
Er worden een aantal redenen gegeven voor het protest, waarbij in de petitie wordt gemist dat de huidige poort van de smartphone wordt behouden. Zo is een reden van het protest dat de afschaffing van de aansluiting slecht voor het milieu is. Ook wordt het gezien als een manier om geplande verouderde toe te passen.

Het protest dat de basis vormt van de petitie verwijst ook naar eerdere situaties, waarin accessoires niet meer gebruikt konden worden. Bijvoorbeeld op het moment dat de dock-connector door Apple werd vervangen en de Lightning daarvoor in de plaats kwam. Er wordt met de petitie getracht om wat druk uit te oefenen, zodat de afschaf van de minijack bij de iPhone 7 wordt heroverwogen.

beats lightning

Er zijn inmiddels meerdere bronnen waaruit het gerucht afkomstig is dat de iPhone 7 niet meer over een minijack zal beschikken. Nadat eerder Aziatische bronnen daar melding van hebben gemaakt, zijn er ook in Amerika door meerdere bronnen meldingen gemaakt van de afschaffing van de minijack. Een reden voor Apple om de iPhone 7 zonder minijack uit te voeren, is dat er dan een goede mogelijkheid bestaat om het toestel waterdicht te maken.

Previous post:

Next post: