Productie iPhone 7 hoger dan verwacht

by Robbert on 25/05/2016

De productieaantallen voor de iPhone 7 valt hoger uit dan waar analisten op hebben gerekend. Apple heeft namelijk aan de producenten verzocht om in 2016 tussen 72 en 78 miljoen toestellen in de vorm van de iPhone 7 te produceren. De analisten die eerder hun licht op de verwachte productieaantallen hebben laten schijnen, zijn uitgegaan van de productie van ongeveer 65 miljoen exemplaren. Dat aantal ligt beduidend lager dan waar Apple nu bij de leveranciers om heeft verzocht. Barron´s Asia is een financiële nieuwssite en die heeft laten weten dat als er naar de afgelopen twee jaar wordt gekeken het om de grootste order voor smartphones van Apple gaat. Overigens baseert de nieuwssite zich weer op de berichten die verschenen zijn in de Economic Daily in Taiwan.

Positief ontvangen op de beurs
Het bericht dat naar buiten is gekomen over de productie van 72 tot 78 exemplaren heeft voor een positieve ontvangst op de beurs gezorgd in Azië. De marktwaarde van toeleveranciers van Apple en de producenten van de smartphones zagen een groei van de marktwaarde tussen 2 en 10 procent. Er zijn overigens verschillende samenstellers actief voor het bedrijf, waarbij Foxconn als belangrijkste partij kan worden gezien en Pengatron uit Taiwan zich daar eveneens mee bezig zal houden.

Er bestaat een verwachting dat het marktaandeel van de samenstellers van de iPhone 7 verder zal groeien. De beide bedrijven richten zich namelijk ook op de productie van glazen behuizing en dual camera´s. Het is overigens nog wel de vraag of de iPhone 7 van een nieuwe camera zal worden voorzien en over een glazen achterzijde zal beschikken. Dat zijn tot nu toe in elk geval maar geruchten.

iphone 7 apple

Overstappen op iPhone 7
Niet alleen wordt verwacht dat de samenstellende bedrijven een groter marktaandeel krijgen, want er is tevens de verwachting dat Apple in de positieve belangstelling komt te staan op de beur. De aandelen zijn eerder naar aanleiding van de tegenvallen verkoopresultaten van de smartphones in waarde gedaald, maar de marktanalisten voorzien nu een stijging van de waarde van het aandeel. Dat komt mede doordat wordt verwacht dat consumenten die een oudere iPhone in het bezit hebben, de overstap zullen gaan maken naar de iPhone 7 die in september gepresenteerd zal worden.

Er zijn ongeveer 120 miljoen smartphones van het bedrijf gekocht die nu een leeftijd hebben van minimaal 2 jaar. Het is vaak de gewoonte om als een smartphone de leeftijd van 2 jaar heeft of al ouder is, over te stappen op een nieuw model. De kans is dan ook aanwezig dat ondanks dat er weinig echte vernieuwingen worden verwacht er toch een massale overstap zal plaatsvinden naar de iPhone 7. Verder is het zo dat de verkopen van de iPhone SE die eerder dit jaar op de markt is gebracht waarschijnlijk groter zullen zijn dan waar in eerste instantie op is gerekend. Het gaat hier uiteraard om verwachtingen en om geruchten, zodat in de toekomst duidelijk zal worden wat waar zal zijn.

Previous post:

Next post: