Preorder iPhone 8 vanaf 15 september

by Robbert on 13/09/2017

De iPhone 8 van Apple wordt op 12 september gepresenteerd en na de presentatie duurt het nooit lang voordat er een bestelling van de nieuwe smartphone gedaan kan worden. De nieuwste iPhones worden standaard in de maand september gepresenteerd. Na de presentie komt het toestel eerst in een beperkt aantal landen beschikbaar om daarna al snel over andere landen uitgerold te worden. Het is dan ook al mogelijk om als een van de eersten een preorder te doen. Dat kan namelijk al op 15 september. Deze datum wordt bijvoorbeeld aangehouden door providers in Duitsland die er al bekendheid aan hebben gegeven. De levering vindt niet al te lang daarna plaats.

 

Levering vanaf 22 september

De eerste leveringen van de iPhone 8 die via een preorder zijn besteld, worden op 22 september geleverd. Overigens is deze smartphone de opvolger van de iPhone 7 en niet een geheel vernieuwd model, zoals het andere toestel dat door Apple op de markt wordt gebracht. Er komt eveneens een Plus versie uit van het toestel. De echte liefhebbers volgen uiteraard de presentatie om zo eindelijk kennis te kunnen maken met de nieuwste mobiel. Dat de data 15 september als preorder optie en 22 september als dag van levering worden genoemd, komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen. Als er bijvoorbeeld naar eerdere jaren wordt gekeken, zat er steeds maar een aantal dagen tussen de presentatie en mogelijkheid om een voorbestelling te doen. Tussen de datum van voorbestelling en van levering zit ook bijna steeds een vast aantal dagen. Het kan misschien zo zijn dat er nog een dag verschil inzit, maar naar alle waarschijnlijkheid kunnen de data die worden weergegeven op de website van een Duitse provider klakkeloos worden aangenomen. Dan is natuurlijk nog de vraag of deze data ook op voorbestellingen in Nederland van toepassing zijn.

Preorder in Nederland

Als de genoemde data juist zijn voor wat betreft de preorder van de iPhone 8 betekent dit dat het in Nederland ook op 15 september mogelijk is om het toestel alvast te bestellen. Dan hoeft er nog maar een week op de levering gewacht te worden. De smartphone wordt in dat geval niet thuisbezorgd, maar klaargelegd in een Apple Store. Wie liever de Plus versie wil in plaats van de standaarduitvoering kan uiteraard deze als preorder bestellen. Uiteraard moet er wel rekening gehouden worden met de populariteit van het toestel. Het kan maar zo zijn dat de voorraden beperkt zijn van een specifieke uitvoering, zodat er alsnog wat langer op de levering moet worden gewacht. Er zijn bovendien ook nog een paar geruchten die bovenstaande onderuit kunnen halen. Het gerucht gaat namelijk dat er problemen zijn met de productie als het gaat om het nieuwe toestel van Apple. De iPhone 8 krijgt een Oled-scherm van Samsung en deze moeten voor een deel aangepast worden om op het toestel te kunnen aansluiten. Wellicht dat het andere nieuwe model wel op 15 september voor een preorder in aanmerking komt en de iPhone 8 wat later.

Previous post:

Next post: