Onzichtbare zonnepanelen voor iPhone 7?

by Robbert on 18/08/2015

Apple heeft een nieuw patent dat heeft alles te maken met het niet meer hoeven opladen van een iPhone en dat kan in de vorm van het toepassen van onzichtbare zonnepanelen. In principe zou het al mogelijk kunnen zijn dat de iPhone 7 die volgend jaar waarschijnlijk op de markt wordt gebracht nooit meer opgeladen hoeft te worden. De technologie die daarvoor gebruikt gaat worden, is niet helemaal duidelijk, want Apple is daarover zelf niet erg helder. Wel is duidelijk dat de zonnepanelen niet echt zichtbaar zullen zijn en direct achter het scherm geïntegreerd zouden worden.

zonnepanelen voor iPhone 7

Technologie
De technologie met onzichtbare zonnepanelen kan uiteraard ook in andere toestellen dan de iPhone 7 worden toegepast, zoals in het blue tooth toetsenbord van Apple of in de magic mouse. Overigens is de technologie op zich niet helemaal nieuw, want er worden al lange tijd minizonnecellen gebruikt om toe te passen in uurwerken. Dat kan het leven van de accu namelijk aanzienlijk verlengen. De kans is in dat opzicht ook groot dat de Apple Watch uitgerust wordt met deze technologie.

De basis van de onzichtbare zonnepanelen is erin gelegen dat er zonnecellen gebruikt worden die het omgevingslicht zal omzetten in elektriciteit en dat er sprake is van een aanraakgevoelige sensor. Uit de informatie van het patent wordt duidelijk dat er energie in de accu wordt opgeslagen zonder dat de energie meteen wordt verbruikt. Het is in elk geval een optie om toe te passen in de iPhone 7, waardoor de duur van de batterij zeker kan worden verlengd. Of het bij de komst van het nieuwe toestel al mogelijk is om de iPhone 7 nooit meer aan de oplader te leggen, is uiteraard nog onduidelijk, maar dat zal de toekomst snel uitwijzen.

Door de toepassing van de Force Touch die mogelijk in de nieuwe toestellen van Apple wordt verwerkt, zoals in de iPhone 7 geldt dat er meer ruimte overblijft, waar de zonnecellen de ruimte kunnen opvullen. Dit zijn echter enkel maar verwachtingen net als het gerucht dat de iPhone 6S een extra grote accu krijgt. Als dat zo is, dan wordt de accuduur bij het eerstvolgende toestel van Apple al verlengd. Er is Apple veel aangelegen om de accuduur te verlengen, want bij iOS 9 zal er ook een functionaliteit beschikbaar zijn om tot wel een uur extra per dag aan capaciteit uit de batterij te halen.

Previous post:

Next post: