Onthult; iOS 9.3 code ontbreken aansluiting hoofdtelefoon

by Robbert on 27/01/2016

Er zijn al verschillende speculaties geweest over het ontbreken van een aansluiting voor de koptelefoon op de nieuwe iPhone 7. Dit betrof uiteraard geruchten, maar nu lijkt er toch wat een belangrijk aspect kan zijn wat de theorie kan ondersteunen. Het begint er nu namelijk wel degelijk op te lijken dat het ontbreken van een koptelefoonaansluiting tot de mogelijkheden behoort. Het ‘bewijs’ daarvoor zou zich in de iOS 9.3 code bevinden die nu nog in een bèta versie wordt ontwikkeld. @uloshe heeft als iOS jailbreaker daar onlangs een tweet over de wereld ingebracht.

Aanwijzing ontbreken koptelefoonaansluiting
Er is in de iOS 9.3 bèta versie een string ontdekt in de code, waarin de tekst ‘Headphones.have.%sinount.No’ is vermeld. Het vermoeden bestaat dat de code aan de bèta versie is toegevoegd om op die manier te voorkomen dat een applicatie niet werkt op het moment dat blijkt dat er geen aansluiting voor een koptelefoon aanwezig is. Door deze vermelding is het zo dat als een applicatie informatie opvraagt over de aanwezigheid van een hoofdtelefoon er een negatief antwoord wordt gegeven. Overigens is de gevonden code uiteraard nog geen hard bewijs dat de iPhone 7 inderdaad zonder koptelefoonaansluiting op de markt wordt gebracht.

iphone-7-airpods

Informatie uit bronnen
Er zijn al meerdere bronnen die hebben laten weten dat Apple wellicht bij de volgende iPhone afstand doet van de 3,5 mm aansluiting voor de koptelefoon. Dat is onder meer gemeld door 9to5Mac. Als er daadwerkelijk gekozen wordt voor een smartphone zonder deze aansluiting, dan betekent dat er wel mogelijkheden zijn om tot een dunnere behuizing van het toestel te komen. Bovendien kan de Lightning-connector worden gebruikt voor audio.

Op dit moment zijn er al verschillende hoofdtelefoons die over een dergelijke aansluiting beschikken. Het is dan ook de verwachting dat de EarPods van Apple eveneens worden uitgerust met een Lightning-connector. Of de consumenten ook blij mogen zijn als het gerucht echt waar blijkt te zijn, is nog maar de vraag. Het is dan namelijk niet meer mogelijk om de eigen hoofdtelefoon te gebruiken die geschikt is voor de 3,5 mm aansluiting. Bovendien ligt het niet in de lijn der verwachting dat Apple een speciale adapter gaat meeleveren bij de verkoop van de iPhone 7.

Overigens is er door andere ontwikkelaars eerder al een ontdekking gedaan in de iOS 9.3 bèta versie, waaruit blijkt dat er voor nieuwe smartphones ondersteuning wordt geboden voor de Li-Fi technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om data draadloos honderd maal zo snel getransfereerd kan worden in verhouding tot wat nu mogelijk is met WiFi. Het is echter nog niet bekend of deze nieuwe technologie ook al toegepast gaat worden bij de productie van de iPhone 7. Het is nu eenmaal zo dat alle geruchten slechts geruchten blijven tot het moment dat het nieuwste toestel van Apple gepresenteerd wordt. Dat zal naar verwachting later dit jaar in september het geval zijn en tot die tijd moet iedereen het maar even doen met de nodige speculaties.

Previous post:

Next post: