Oled-schermend besteld voor iPhone 8

by Robbert on 07/04/2017

Er deden al een lange tijd geruchten de ronde dat de iPhone 8 van een Oled-scherm zou worden voorzien. Naar nu blijkt, is dat ook zeker te verwachten. Er is namelijk bekendgemaakt dat Apple een bestelling heeft gedaan voor zeventig miljoen Oled-schermen om toe te passen in de volgende smartphone die naar verwachting dit jaar uitkomst. Opvallend is wel dat de bestelling van de schermen is gedaan bij Samsung die toch als concurrent bekend staat. De bestelling laat zien dat eerdere geruchten en nieuws uit bronnen van analisten op waarheid berusten. Er werd namelijk al veel eerder melding gemaakt van dit type beeldschermen.

95 miljoen Oled-schermen

Er zijn nu eerst zeventig miljoen van de speciale beeldschermen besteld door Apple, maar indien het nodig mocht zijn, kan er een nog groter aantal worden geleverd door Samsung. Samsung heeft voor dit kalenderjaar namelijk nog de capaciteit om een totaal van vijfennegentig miljoen schermen te leveren. Overigens is het nieuws van de bestellingen door Apple bekendgemaakt door de Japanse zakenkrant Nikkei. Het gerucht dat de iPhone 8 met een Oled-scherm uitgevoerd wordt, is overigens niet het enige gerucht. Er zijn veel meer veronderstellingen van analisten en liefhebbers die al dan niet uitkomen. In elk geval is er met de keuze voor een Oled-scherm een grote stap vooruit gedaan.

Dit scherm heeft namelijk bijzondere eigenschappen. Zo is het scherm meer buigzaam en is er het voordeel van de energiezuinige werking. Als er minder energie wordt verbruikt, heeft dat namelijk weer een positieve invloed op de accu van de smartphone die dan een langere verbruiksduur kent. Dan is er nog een voordeel verbonden aan deze schermen. Dat is namelijk dat de weergave van kleuren als bijzonder realistisch aangemerkt kan worden. Er zijn beeldschermen waarop de kleur zwart bijvoorbeeld niet echt als zwart beschouwd kan worden, maar meer heel donkergrijs. Dat is bij dit nieuwe type scherm echter niet het geval. Als hierop zwart getoond wordt dan komt dat ook als echt zwart over. Zo zijn er talloze voordelen verbonden aan het gebruik van de nieuwe beeldschermen.

Draadloos smartphone opladen

Een ander hardnekkig gerucht dat ook nog wel eens waar kan zijn, is dat de nieuwe toestellen van Apple de mogelijkheid bieden om draadloos opgeladen te worden. Dat is een uitkomst voor velen en heel praktisch in het dagelijks leven. Bij het nieuws dat naar buiten is gekomen ten aanzien van de bestellingen werd dit gerucht ook weer aangehaald. De smartphone draadloos opladen zou zelfs op alle nieuwe versies van toepassing zijn. Daarbij wordt verwacht dat er drie modellen gelanceerd worden door Apple. Overigens hebben bronnen wel laten weten dat de leveranciers te maken hebben met oververhittingsproblemen. Verder is er nog het gerucht dat een irisscanner onderdeel uitmaakt van de smartphone waarmee het toestel ontgrendeld kan worden. Indien dat het geval is, ligt het voor de hand dat de fysieke homeknop van het toestel niet meer teruggezien wordt. Ook wordt nog verwacht dat de nieuwe iPhone 8 een 3D camera krijgt.

Previous post:

Next post: