Night Shift: nieuwe feature

by Robbert on 14/04/2016

Er is voor de iPhone een update beschikbaar in de vorm van iOS 9.3 en met deze release komen er een aantal nieuwe features bij. Het mobiele besturingssysteem wordt als een van de meest geavanceerde systemen ter wereld beschouwd. Er zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd en je smartphone kan na de installatie van het besturingssysteem ook aan je eigen nachtrust denken met de nieuwe feature Night Shift. Iedereen die in de avond of nacht als het donker is op het beeldscherm kijkt, kan hinder ondervinden van het helder blauwe licht. Dat kan namelijk van invloed zijn op je biologische klok en tot slaapproblemen leiden doordat je lastiger in slaap valt. Daar komt met de nieuwe feature verandering in.

Night Shift
De nieuwe feature maakt gebruik van de klok op je iPhone en van je geografische positie om vast te stellen op welk moment de zon bij jou ondergaat. Op basis van deze informatie worden de kleuren op het beeldscherm automatisch aangepast naar warmere kleuren. In de ochtend verandert het scherm dan weer naar de reguliere kleuren. Doordat het licht van het beeldscherm zich in de avond aanpast en warmer wordt, zou dat minder invloed moeten hebben op het bioritme.

night-shift

Om van deze nieuwe feature te kunnen profiteren, is het nodig om eerst de update iOS 9.3 te installeren. Daarna kun je via instellingen naar beeldscherm en helderheid gaan. De feature Night Shift is dan zichtbaar. Om de functie te activeren kun je ‘Gepland’ aanzetten. Dat doe je door het balkje te verschuiven en daarna is het mogelijk om zelf een tijd te selecteren om de feature actief te laten worden. Er staat standaard tussen 22.00 uur en 07.00 uur vermeld, maar dit kan dus naar eigen inzicht worden aangepast. Of je kunt ervoor kiezen om de functionaliteit te laten werken op het moment dat de zon ondergaat. Verder kan de kleurwarmte van het beeldscherm uiteraard handmatig worden aangepast.

CarPlay
Er zijn nog meer features beschikbaar en verbeteringen aangebracht, waar iedereen van kan profiteren na het installeren van de update iOS 9.3. CarPlay biedt na de installatie namelijk nog meer praktische voorzieningen. Zo is het mogelijk om als er gebruik wordt gemaakt van Apple Music direct voorkeurnummers direct op het scherm te zien. Er is bovendien een Dichtbij-functie beschikbaar gekomen in Kaarten. Daarop kan iedereen nagaan waar het mogelijk is om in de directe omgeving de auto te parkeren of een restaurant vinden. Dat is allemaal te vinden met een enkel tikje op het beeldscherm.

Het is zeker aan te raden om van de nieuwe feature Night Shift gebruik te maken. Dat geeft namelijk meer rust aan de ogen en zorgt ervoor dat je waarschijnlijk sneller in slaap kunt vallen om de volgende dag weer uitgerust wakker te worden. De installatie van de iOS 9.3 neemt maar even tijd in beslag, maar dat is zeker de moeite waard, want er kan vanaf dat moment van vele verbeteringen en een aantal nieuwe features op de iPhone geprofiteerd worden.

Previous post:

Next post: