Nieuwste smartphone van Apple wellicht met gaatjes in OLED-scherm

by Robbert on 17/01/2017

Er wordt als de geruchten kloppen door Apple onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een toestel uit te brengen met gaatjes in het OLED-scherm. Dit zou blijken uit een nieuw patent waarin beschreven wordt dat het mogelijk een uitkomst kan zijn voor een edge display voor het nieuwe toestel. AppleInsider heeft het patent gevonden en daarin staat inderdaad dat een display in de uitvoering van een OLED-scherm met gaatjes een ideale optie zou zijn. Er kan namelijk met de kleine gaatjes op een flexibel oppervlak een functionelere ede display gerealiseerd worden.

Uitkomst voor Apple

Het patent ligt er natuurlijk niet voor niets. Met een functionelere edge display wordt het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt om informatie door te geven aan een lichtsensor, maar ook aan een camera. Dit kan eveneens van toepassing op bijvoorbeeld het lampje dat oplicht bij notificaties of op de speakers. Dat deze optie met het realiseren van gaatjes in het scherm een uitkomst is, mag al duidelijk zijn. Er is echter nog meer aan de hand.

Bij de toepassing van de gaatjes en het realiseren van een functioneler edge display is het namelijk zo dat de randen aan de bovenzijde en onderzijde van de iPhone weggewerkt kunnen worden. Het is namelijk mogelijk om bijvoorbeeld een camera, zoals een selfiecamera onder het scherm te verwerken, zodat deze niet meer te zien is. Nog veel interessanter is het om te weten dat de mogelijkheid wordt geboden om door het scherm heen te kijken. Dan kun je precies zien wat er onder het scherm gebeurt.

 

Touch ID

Apple heeft meerdere patenten waarin de hierboven genoemde techniek wordt beschreven. Eerder werd namelijk al beschreven op welke manier een sensor voor Touch ID verwerkt kan worden in een scherm. De komst van de iPhone 7 heeft al laten zien dat er eerste stappen gezet zijn op dit gebied. De homeknop van dit toestel is namelijk niet langer fysiek, maar bestaat uit een sensor.

 

Roestvrij staal

Er doen nog andere geruchten de ronde over de iPhone 8 die mogelijk in september van dit jaar wordt gepresenteerd. Het is namelijk zo dat er wellicht een smartphone wordt ontworpen waarbij er van staal gebruik wordt gemaakt. In het verleden heeft de fabrikant van smartphones ook al van staal gebruik gemaakt, maar de laatste keer dat er daarvan sprake was, ging het om de iPhone 4S. Dat er nu wellicht weer wordt overgestapt van aluminium naar staal is een gerucht dat afkomstig is van DigiTimes. Deze bron heeft weer vernomen van andere bronnen uit de productieketen in Taiwan dat er een toestel wordt vervaardigd met een stalen behuizing. Het gaat dan om het toestel dat in 2017 op de markt wordt gebracht. Na de iPhone 4s is steeds gekozen voor een behuizing van aluminium. Deze keuze werd gemaakt vanwege de voordelen die aluminium heeft. Dit materiaal staat er namelijk om bekend licht en sterk te zijn. Naar verwachting worden de zijkanten van de iPhone 8 van staal en de voor- en achterzijde worden dan van glas gemaakt.

Previous post:

Next post: