Nieuwe iPhone goedkoper dan eerst werd gedacht

by Robbert on 11/05/2017

Er is goed nieuws te melden als het gaat om de prijs van de iPhone 8. Gedurende een lange tijd werd gedacht dat de nieuwe smartphone meer dan 1.000 dollar gaat kosten. Dat is aan de prijzige kant en zal natuurlijk een aantal consumenten weerhouden om het nieuwe toestel direct aan te schaffen. De verwachting dat het toestel wat duurder zou uitvallen, was er uiteraard al wel en zeker in het licht gezien dat er veel nieuwe functies komen. 1.000 dollar wordt de prijs echter niet. Mede ook doordat de concurrentie daarmee in de kaart wordt gespeeld.

Apple maakt de iPhone 8 in elk geval minder duur ondanks dat de produceren van het toestel veel geld kost. Om de smartphone van de concurrent Samsung niet aantrekkelijker te laten zijn, wordt de smartphone van Apple wat minder duur. De Samsung Galaxy S8 Plus wordt voor 840 dollar in de schappen gelegd. De nieuwe iPhone kent een vergelijkbare prijs met een bedrag tussen 850 dollar en 900 dollar. Dat is in elk geval 100 dollar minder dan de prijs van 1.000 dollar waarmee eerst rekening werd gehouden. Overigens valt de prijs in Nederland alsnog wel wat tegen, want omgerekend gaat de iPhone 8 hier dan ongeveer voor een bedrag van 1.000 euro over de toonbank gaan. Er vindt wel een prijscorrectie plaats door Apple, want er wordt met douanekosten rekening gehouden.

In de VS is het duurste exemplaar van de iPhone 7 voor 849 dollar te koop en daar betaal je in Nederland 989 euro voor. Indien er een iPhone 7S en 7S Plus op de markt komen in 2017 worden deze modellen uiteraard wat goedkoper. Het goedkoopste model kost dan 649 euro en de Plus uitvoering 749 euro. Dit betreft uiteraard wel een indicatie, want de definitieve prijzen zijn nog niet bekend. Milunovich verwacht als analist dat 45 procent van alle iPhone-kopers voor de iPhone 8 gaan. Dat betekent dat er met hoge verkoopcijfers rekening wordt gehouden. Iedereen die zijn zinnen heeft gezet op de nieuwste smartphone kan in elk geval nog enkele maanden sparen of de keuze maken om het toestel met een abonnement aan te schaffen, zodat de kosten wat verspreid worden.

Previous post:

Next post: