Nieuwe iPhone 7 waterdicht?

by Robbert on 04/11/2015

Er gaan geruchten rond dat de nieuwe iPhone 7 straks waterdicht zal zijn, waarbij de behuizing van nieuw materiaal zal worden gemaakt. De laatste versies van de smartphones van Apple hebben een aluminium behuizing, maar daar zal bij het nieuwe ontwerp verandering in komen. Als de geruchten van de Japanse website Mac Otakara tenminste waar blijken te zijn. Deze bron heeft laten weten dat de smartphoneproducent al een aantal prototypes heeft vervaardigd. Bij het testen van deze ontwerpen wordt onder meer gekeken of het mogelijk is om de telefoon waterdicht te maken. Er zijn concurrenten van Apple die al waterdichte toestellen op de markt brengen, zoals Sony.

 

iPhone-7-waterdicht

Plat scherm
De geruchtenmachine heeft ook betrekking op de uitvoering van het scherm, want dat wordt een plat scherm. Er blijkt in dat opzicht vooralsnog geen interesse om de iPhone 7 uit te voeren met een gebogen scherm. Het zou bij het ontwerpen van het nieuwe toestel om een plat lcd-scherm gaan en een waterdichte uitvoering.

De hierboven genoemde concurrent die waterdichte toestellen ontwerpt en op de markt brengt, maakte in het verleden gebruik van een afdekking van de oplaadpoort om het toestel ook waterdicht te laten zijn. Er is echter nu een speciale techniek ontwikkeld, waardoor er nu geen apart klepje meer over de usb-poort hoeft te worden geplaatst. Er wordt namelijk nu gebruik gemaakt van een waterafstotende coating en dat maakt het plaatsen van klepjes over de open poorten overbodig.

Overigens zijn er ook nog geruchten of veronderstellingen dat Apple het nieuwe toestel in glas uit zal voeren doordat dit een sterk materiaal is. Verder is het de verwachting dat er een optie voor draadloos opladen zou komen, maar zoals altijd is het eerst nog maar even afwachten of de geruchten ook werkelijkheid zullen worden.

Waterdicht toestel
Een waterdicht toestel biedt natuurlijk enkele voordelen, want het wordt dan ook mogelijk gemaakt om de smartphone in het water mee te nemen. Er kunnen dan onder meer foto’s worden gemaakt met de nieuwe iPhone 7. Dat is natuurlijk het grootste voordeel van een waterdicht toestel, maar tegenwoordig wordt het mobiele toestel overal mee naar toegenomen, zoals naar de badkamer en naar het toilet. Als er dan een ongelukje gebeurt en het toestel komt met water in aanraking, dan levert dat met een waterdichte iPhone geen enkel probleem op.

Met betrekking tot de release van de nieuwe iPhone 7 geldt dat het de verwachting is dat het toestel in de maand september van 2016 gepresenteerd zal worden. De nieuwste versies van de vorige uitvoering zijn inmiddels ook in Nederland beschikbaar, zodat daar eerst nog weer een tijd plezier aan kan worden beleefd. Tot de vermoedelijke presentatie in de maand september van 2016 zullen er eerst nog wel veel meer geruchten de ronde doen en zullen ontwerpers met een eigen versie van de smartphone komen. Of het toestel echt waterdicht zal worden en gewoon met een plat scherm in plaats van een geboden scherm wordt uitgevoerd, zal in de loop der tijd duidelijk worden.

Previous post:

Next post: