Nieuwe chipset Apple A10 van start in 2016

by Robbert on 23/09/2015

De nieuwe toestellen van Apple in de 6S en 6S Plus versie zijn nog niet eens in Nederland verkrijgbaar, maar er wordt al wel weer volop gesproken over de komst van de nieuwe iPhone 7 in 2015. Er gaan dan ook verschillende geruchten rond die specifiek van toepassing zijn op de komst van het nieuwe toestel. Er is al gesproken over een ander beeldscherm met toepassing van oude technologieën die verbeterd zijn en over een hogere resolutie, maar nu is ook bekend gemaakt dat er volgend jaar gestart wordt met de productie van een nieuwe chipset voor het nieuwste toestel van Apple.

a10

Apple A10-soc
Uit de informatie van China Times is gebleken dat er een exclusieve overeenkomst is gesloten tussen de chipfabrikant TSMC en de producent van iPhones. De overeenkomst heeft betrekking op het produceren van de chip Apple A10-soc. Uit het gerucht is verder naar voren gekomen dat de chipset op een 16nm-procedé geproduceerd zal worden en als aandrijving van de nieuwe iPhone 7 zal gaan dienen.

Productie van start in maart 2016
De productie van de nieuw chipsets zal als de geruchten waar blijken te zijn al van start gaan in het voorjaar van 2016. Uit de gegevens van het rapport zou geconcludeerd kunnen worden dat TSCM in maart 2016 het productieproces van de A10-soc zal gaan starten en dat doet weer vermoeden dat de nieuwe iPhone 7 volgend jaar in 2016 in het laatste kwartaal op de markt zal komen. Verder werd nog naar buiten gebracht dat de fabrikant in het tweede kwartaal van volgend jaar na de start in het eerste kwartaal de productie van de chipsets zal verhogen.

De Apple A9 die toegepast wordt bij de iPhone 6S versies wordt niet alleen door TSMC gemaakt, maar ook Samsung geproduceerd. De nieuwe iPad versie in de vorm van de iPad Pro kent een A9X-soc die nog wat sneller is dan voor de smartphones. China Times laat overigens ook nog weten dat TSMC ook producent blijft van de andere chipsets, zoals voor de nieuwe Apple tTV, maar ook voor de iPod Touch 6G.

a10

De iPhone 7 wordt op zijn vroegst in september verwacht, waarbij het nieuwe toestel niet direct in Nederland verkrijgbaar zal zijn, maar eerst in een aantal andere landen gelanceerd wordt. De landen waar de nieuwe smartphones altijd als eerste zijn te verkrijgen zijn onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.

De lancering in Nederland vindt doorgaans dan een week later plaats, wat neerkomt op een releasedatum in de eerste week van oktober. Dat zal nu bij 6S en 6S Plus versie ook het geval zijn, want op 25 september zijn deze toestellen eerst te verkrijgen in het buitenland en vermoedelijk vanaf 2 oktober in Nederland. Als de lancering van de nieuwe toestellen eenmaal een feit is, dan zal de aandacht natuurlijk nog weer vaker uitgaat naar de nieuwe iPhone 7 waar de liefhebbers nog zeker een heel jaar op moeten wachten.

Previous post:

Next post: