Nieuwe Apple smartphone met True Tone scherm

by Robbert on 11/05/2017

Wie de berichtgeving over de nieuwe smartphone van Apple in de gaten houdt, wordt met veel geruchten geconfronteerd. Ook nu is er weer een apart gerucht opgedoken, waarvan het nog maar de vraag is of het gerucht ook waar is. Het nieuws baseert zich namelijk op een aantal prototypes die ontwikkeld en getest worden. Er zou een prototype zijn dat met een True Tone scherm wordt uitgevoerd. De techniek wordt door Apple gebruikt voor heldere kleuren en het automatisch aanpassen van de kleuren aan de hand van de omgeving.

Een inkooplijst van Apple vormt de basis van het gerucht. Hier staat namelijk een nieuwe sensor op vermeld, waarmee het omgevingslicht kan worden opgevangen. Deze sensor werkt met vier kanalen in plaats van met de gebruikelijke twee. Door deze uitbreiding wordt de intensiteit van het licht nog beter opgevangen. Er kan daardoor een continue aanpassing volgen aan de omgeving. Er ontstaat een natuurlijk licht doordat de warmte van kleuren en het licht van de omgeving worden opgevangen.

True Tone is overigens niet te vergelijken met Night Shift. Deze laatste functie is bedoeld om in de avond als het donker is het scherm aan te passen. Het True Tone scherm heeft juist als doel om zich altijd aan te passen aan de omgeving en niet alleen als het in de avond donker is. Een ruimte met TL-buisverlichting verdient een andere aanpassing qua licht en intensiteit van het scherm in vergelijking met een donkere ruimte, waar gebruik is gemaakt van warme kleuren. Een groot voordeel is dat de belasting voor de ogen een stuk minder zal worden. het slecht kunnen inslapen door te veel naar het beeldscherm te turen behoort met het True Tone scherm tot de verleden tijd. Overigens is Apple al bekend met deze techniek, want die wordt in de 9,7 inch iPad Pro al toegepast.

Previous post:

Next post: