Nieuw model concept met dubbele camera

by Robbert on 24/03/2016

Er is weer eens een nieuw concept verschenen van de iPhone 7 en dit toestel heeft volgens het concept een dubbele camera die ook wel wordt aangeduid als het dual camerasysteem. Overigens zijn er geruchten dat de dual camera alleen wordt toegepast bij de duurdere modellen van het nieuwe toestel. Het systeem bestaat uit een standaard cameralens met breedbeeld en uit een lens die speciaal geschikt is voor ingezoomde foto´s. Iedereen kan zich afvragen of het hebben van een dubbele camera voordelen biedt. Matt Gonzales heeft in elk geval een video van het concept gemaakt, waarin te zien is wat de extra handigheid is van een dubbel camerasysteem.

Om een realistisch beeld te geven van de mogelijkheden, heeft de maker van de conceptvideo gebruik gemaakt van de patenten van Apple. Het voordeel dat geboden wordt, is dat er twee beelden tegelijk op het scherm kunnen worden getoond, namelijk het standaardbeeld en het beeld van de ingezoomde foto. Het tonen van twee beelden in een scherm is minder nieuw dan de mogelijkheid om beide functies ook tegelijk te gebruiken. Het patent van Apple geeft een beschrijving van de toepassingen die de dubbele camera heeft.

iphone 7 dubbele camera

Bij het bekijken van de conceptvideo wordt een meer concreet beeld gekregen van de toepassingen, zoals deze in de praktijk kunnen werken. Zo is het mogelijk om een filmpje te maken vanuit twee standpunten die in elkaar overlopen. Het is ook mogelijk om twee beelden te gebruiken, zoals op een speelveld tijdens een wedstrijd met de ene camera het hele veld in beeld kan worden gebracht en met de andere camera er op een speler kan worden ingezoomd. Het is uiteraard afwachten of er een kern van waarheid zit in de originele conceptvideo die van de dubbele camera is verschenen.

Previous post:

Next post: