Nieuw design met gebogen scherm

by Michael on 06/04/2016

Volgens een bepaalde bron komt er in 2017 een iPhone 7 op de markt die van een compleet nieuw design is voorzien en over een geboden scherm beschikt. Er zou sprake zijn van de komst van een 5.8 inch toestel dat uitgevoerd wordt met een unieke glazen behuizing. Deze informatie is afkomstig van de analist Ming-Chi Kuo en bekendgemaakt door 9to5Mac. De analist beschikt doorgaans over goede informatie en er is ook nog vermeld dat de nieuwe smartphone van Apple vanaf het jaar 2017 worden voorzien van een zogenoemd amoled-scherm. Overigens heeft een andere bron, Kuo, eerder laten weten dat er pas in 2018 gebruik zou worden gemaakt van toestellen met een amoled-scherm. Voor de iPhones die nu op de markt zijn, is er sprake van lcd-schermen.

Amoled-scherm
Fabrikanten die Android-toestellen produceren, maken al langer gebruik van amoled-schermen en deze schermen bieden toch wel enkele voordelen. Zo is er bij de toestellen die van dit type beeldscherm zijn voorzien sprake van een meer fellere weergave van kleuren en kent het beeld een veel beter contrast. Bovendien zijn de schermen buigbaar. Het is wel zo dat de lcd-schermen meer energiezuinig zijn en dat de amoled-techniek in verhouding duurder is om toe te passen.

iPhone gebogen

Glazen behuizing
Kuo veronderstelt dat de iPhone 7 in 2017 van een glazen behuizing wordt voorzien. Dat geldt dan zowel voor de voorkant als achterkant, zodat de complete behuizing van de smartphone uit glas bestaat. Er wordt volgens de analist door Apple nog overwogen om als materiaal voor de behuizing de keuze te maken voor glas, plastic en keramiek. De verwachting is echter dat van plastic geen gebruik wordt gemaakt, want dan is het niet mogelijk om een licht en dun ontwerp te maken.

Bovendien is het lastig om de kwaliteit van keramiek te waarborgen. De iPhone zal in 2017 volgens de analist net als de iPhone 4 voor en achter van glas worden voorzien, waarbij een metalen rand de grens vormt tussen de voor- en achterkant. Er is wel een verschil, want de schermranden worden dunnen en de vormfactor is zal volledig vernieuwd zijn, waardoor de smartphone op een comfortabele manier in de hand kan worden vastgehouden.

5,8 inch scherm
De iPhone Plus krijgt een groter scherm van 5,8 inch, maar door het compleet nieuwe design is er toch sprake van een kleiner formaat dan de huidige 5,5 inch toestellen. Het 4,7 inch formaat blijft overigens eveneens bestaan. Verder geldt nog dat eerdere geruchten maar weer eens worden herhaald, zoals dat de nieuwe iPhones draadloos opgeladen kunnen worden. Het is daarbij alleen de vraag voor welke afstand dat mogelijk is. Ook wordt nog verondersteld dat er een nieuwe scanner komt, zoals een oogscanner of gezichtsherkenning.

Op basis van het bovenstaande heeft analist Kuo de conclusie getrokken dat de iPhone die later dit jaar op de markt komt het bestaande design houdt, maar wel wat dunner wordt en niet over een hoofdtelefooningang beschikt. Dit gerucht is ook al langer te horen.

Previous post:

Next post: