Multi 3D Touch feature?

by Robbert on 29/03/2016

Het 3D scherm van de iPhone 6S en 6S Plus is een feature die zeker indrukwekkend genoemd mag worden. Het is niet zo dat er de hele dag door gebruik van wordt gemaakt, maar het is zeker handig. Analog Devices heeft de controller chip voor het 3D Touch scherm ontwikkeld en was van groot belang voor het optimaal functioneren van de feature. In het eerste kwartaal heeft het bedrijf de cijfers bekendgemaakt voor het kwartaal en werd er een waarschuwing gegeven aan investeerders met betrekking tot de verwachting dat de omzet lager zou uitkomen. Dit in verband met de tegenvallende verkoopresultaten van zowel de iPhone 6S en de iPhone 6S plus.

iPhone 7
Analog Devices heeft tevens het nieuws naar buiten gebracht dat de bruto winstmarges eveneens een daling laten zien in verband met de geactualiseerde vooruitzichten van de opbrengst en de inventaris reserve. Ashraf Eassa van The Mottey Fool heeft daaruit voorzichtig de conclusie getrokken dat er een mogelijkheid bestaat dat de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus worden uitgerust met een nieuwe controller van Analog Devices voor de nieuwe generatie van de 3D Touch feature.

3D-Touch

Het lijkt erop dat Apple een grotere bestelling heeft gedaan dan op dit moment nodig is om aan de vraag van de iPhone 6S en 6S Plus tegemoet te kunnen komen. De leveranciers van Apple spreken in dat opzicht over een inventarisatie correctie, waardoor de cijfers voor het kwartaal kunnen worden beïnvloed aan de hand van de omvang van de orders. Op het moment dat Apple de voorraad van de nieuwste smartphones wil verlagen, zal er een minder grote voorraad onderdelen worden besteld dan de verwachting van de leveranciers van onderdelen was.

De vraag naar onderdelen lijkt voor dit jaar door Analog Devices overschat te zijn en om die reden is er dan ook sprake geweest van een overproductie van de 3D Touch onderdelen voor de iPhone 6S en 6S Plus. De inventaris die betrekking heeft op de controller os dan ook door de CFO als overbodig geregistreerd. Dat is geen goed nieuws voor het bedrijf en kan ook de illusie wekken dat de huidige 3D Touch functie niet terug te zien zal zijn op de nieuwe iPhone7 en 7 Plus. Als dat namelijk wel het geval is, dan lijkt het niet nodig om de inventaris als overbodig te bestempelen. De onderdelen die tot de voorraad behoren, kunnen dan namelijk gewoon voor de nieuwe smartphones van Apple worden gebruikt. Het is bovendien ook nog zo dat eerder al naar buiten werd gebracht dat er sprake zal zijn van een verbeterde 3D Touch controller voor de nieuwste toestellen van Apple.

Als er sprake is van een nieuwe 3D Touch controller, dan kan de feature of verbeterd zijn of een nieuw ontwerp hebben. Bij een verbetering van de functionaliteit, lijkt het logisch dat de nieuwe toestellen van een Multi 3D Touch functionaliteiten worden voorzien. Of dat zal gebeuren, is uiteraard nog even afwachten, want de iPhone 7 zal pas in september van dit jaar gepresenteerd worden.

Previous post:

Next post: