Mogelijk tweede versie van iPhone7 Plus

by Robbert on 21/04/2016

Er zijn geruchten opgedoken dat er dit jaar niet alleen een iPhone 7 en iPhone 7 Plus op de markt komen, maar dat er nog een extra iPhone 7 op de markt wordt gebracht in een Plus Premium versie. De geruchten zijn de wereld ingekomen op basis van de informatie van een analist die het vermoeden heeft Apple voor 2016 plannen heeft gemaakt om twee varianten van de iPhone Plus te lanceren. Het lijkt erop dat de extra versie dan zal beschikken over een camerafunctionaliteit die over twee lenzen beschikt.

Plus Premium
Als gerucht waar blijkt te zijn, dan komen er in 2016 in totaal vier Apple smartphones beschikbaar, waarvan de eerste al is uitgebracht in de vorm van de iPhone SE. Dit toestel is inmiddels al verkrijgbaar in Nederland en kan los worden aangeschaft of in combinatie met een abonnement. Het gerucht over de Plus Premium variant is overigens afkomstig van Kota Ezawa die analist is van Citi Research. Ezawa heeft laten weten ervan uit te gaan dat er in de tweede helft van dit jaar drie nieuwe iPhones gepresenteerd zullen worden, namelijk de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus wat op zich geen verrassing is en de iPhone 7 Plus Premium wat wel enigszins als een verrassing kan worden beschouwd.

iphone-7-plus concept

Camera met twee lenzen
Ezawa heeft als analist een rapport gemaakt, waarin staat vermeld dat er verwacht wordt dat Apple dit jaar twee keer een 5,5 inch iPhone 7 ontwikkelt en waarvan één toestel met een cameramodule wordt uitgerust die over twee lenzen beschikt. De twee lenzen cameramodule lijkt een populaire functionaliteit te worden dit jaar voor wat betreft de high-end smartphones. Zo is de LG G5 al voorzien van twee lenzen die zich aan de achterkant bevinden en heeft Huawei in samenwerking met Leica uit Duitsland een vergelijke module ontwikkeld voort de P9 en P9 Plus.

Dat er wellicht een Plus Premium smartphone komt van Apple komt overigens niet geheel uit de lucht vallen, want enige tijd geleden waren er al geruchten dat er wellicht een iPhone 7 Pro zou komen. Ming-Chi Kuo is een bekende Apple-analist, maar deze analist is nog niet op de geruchten ingegaan dat er mogelijk een derde iPhone 7 op de markt wordt gebracht. Analist Ezawa heeft nog meer nieuws naar buiten gebracht, want deze analist veronderstelt dat Apple wat achterblijft ten aanzien van de innovatieve technieken die door andere fabrikanten worden ontwikkeld. Er zijn door Apple in de afgelopen jaren talloze nieuwe functionaliteiten gebruikt voor de producten. 3D Touch is daar een voorbeeld van net als de Lightning-connector. Ten aanzien van de kwaliteit van het beeld en de prestaties van de camera van de smartphones heeft Apple echter grote veranderingen achterwege gelaten.

De laatste geruchten over een derde smartphone zijn nog niet bevestigd en dat zal door Apple ook zeker niet gedaan worden. Het blijft namelijk tot op de dag van de presentatie een verrassing over welke specificaties de nieuwste smartphone van dit bedrijf daadwerkelijk zal beschikken.

Previous post:

Next post: