Mogelijk tekort aan onderdelen voor nieuwe iPhone

by Robbert on 05/09/2016

De kans is aanwezig dat er met de lancering van de nieuwe smartphone van Apple er een beperkt aantal toestellen te koop zal zijn. Dat heeft alles te maken met de leveranciers van Apple die kampen met een tekort aan onderdelen voor de iPhone 7. De problemen doen zich op het gebied van verschillende onderdelen voor. Zo zou er onder meer een probleem zijn met de levering van waterdichte speakers. Ook met betrekking tot de camera die over een dubbele lens beschikt, zijn er problemen met de onderdelen. Deze informatie is op verkregen via anonieme bronnen en gepubliceerd in de krant Nikkei.

Tekort verwacht

De presentatie van het nieuwe toestel vindt op 7 september al plaats tijdens het grote event dat Apple organiseert en waar ook andere ontwikkelingen bekend worden gemaakt. Het is normaal gesproken zo dat de nieuwe toestellen binnen enkele weken na de presentatie al te koop worden aangeboden in de winkels. Voordat de toestellen daadwerkelijk in de winkel liggen, is het echter al mogelijk om een pre-order uit te voeren. Dat is eerst voorbehouden aan een beperkt aantal landen, zoals Duitsland, Frankrijk en Verenigde Staten. Als de informatie van de anonieme bronnen lijkt te kloppen en er inderdaad problemen zijn met de onderdelen, dan kan dat tot tekorten bij de verkoop leiden.

iPhone-7-ontwerp

74 miljoen smartphones

Op het moment dat het toestel gepresenteerd of gelanceerd wordt, is het de verwachting dat er in totaal 74 miljoen smartphones van Apple beschikbaar zijn. Bij de lancering van de iPhone 6S waren er overigens ook problemen ten aanzien van de productie, maar het aantal beschikbare toestellen lag toen hoger met een aantal van 84 miljoen. Het is nu zo dat de leveranciers nog druk bezig zijn met het inhalen van de achterstanden die betrekking hebben op de productieproblemen ten aanzien van de iPhone 6S. Verder is het zo dat Apple voor de lancering van de iPhone 7 minder toestellen besteld heeft in verband met de teruglopende verkoop van Apple smartphones. Zo zou Apple ook 15 procent minder processors hebben besteld in vergelijking met vorig jaar.

Productonderdelen

Met betrekking tot de productonderdelen geldt dat er nog wat nieuws te melden is. Apple zou namelijk betere prijzen willen voor de verschillende onderdelen om de winst op deze manier hoog te kunnen houden. Er worden met fabrikanten dan ook nieuwe afspraken gemaakt, maar de fabrikanten krijgen dan wel te maken met een daling van de omzet. De teruglopende verkoop van de iPhone zou een reden zijn voor Apple om tot betere prijsafspraken te komen. Overigens lijken de verkopen op de markt in China ook tegen te vallen, want de smartphones van Apple worden steeds vaker met een korting op de prijs te koop aangeboden. De iPhone 6S van 16GB wordt in China al verkocht voor een prijs van 575 euro door China Telecom. Dat is een lagere prijs dan er in Nederland voor wordt betaald. De leveranciers vermoeden door de nieuwe prijsafspraken dat Apple het lastig heeft om de verkoop van de iPhone hoog te houden. De vraag is nu hoe het met de iPhone 7 zal verlopen.

Previous post:

Next post: