LTE-modem van Intel mogelijk gebruikt voor nieuwe iPhone 7

by Robbert on 04/11/2015

De iPhone 7 die vermoedelijk in september 2016 op de markt wordt gebracht, doet de geruchtenstroom weer opbloeien. Er komt iedere week wel wat nieuws naar buiten over het nieuwe toestel en dat zal alleen maar meer worden nu de laatste versies van de voorgaande serie overal verkrijgbaar zien. De liefhebbers van de Apple smartphones blijven natuurlijk graag op de hoogte van al het nieuws aangaande het ontwerp en eigenschappen. Er is ook nu weer een nieuwigheid te melden en dat is dat de nieuwe smartphone wellicht gebruik gaat maken van een LTE-modem van Intel.

intel

LTE-hardware
Dat de LTE-modem voor de nieuwe iPhone 7 wellicht wordt afgenomen van Intel heeft alles te maken met het gerucht dat er voor de LTE-hardware niet alleen meer gebruik wordt gemaakt van de diensten en producten van Qualcomm. Dat is in elk het geval het nieuws dat door bronnen aan Venturebeat is gemeld.

Het gerucht kan wel eens kloppen als het gerucht dat Intel meer dan duizend medewerkers laat werken aan het nieuwe modem ook waar blijkt het zijn. De internetverbinding bij 4G wordt beheerd door het LTE-modem en de hardware die daarvoor nodig is, werd tot nu toe verkregen bij Qualcomm.

Voor wat betreft de afname van hardware bij Qualcomm geldt dat het onduidelijk is welke stappen Apple gaat nemen. Het kan zijn dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van de diensten en producten, maar het kan ook zijn dat er van beide partijen en dus ook van Intel gebruik wordt gemaakt. Door van het productaanbod van beide partijen gebruik te maken, is het mogelijk om de productie te verspreiden. Dat is niet geheel vreemd in de wereld van de smartphones van Apple, want er wordt bij meerdere onderdelen van de mobiele toestellen al gebruik gemaakt van een gespreide productie. Daarbij kan onder meer gedacht worden aan de processor van de iPhone.

Overigens is nog niet bekend wanneer het contract door Apple met Intel wordt ondertekend, want er zal eerst nog aan een aantal voorwaarden moet worden voldaan. Zo zal het chipbedrijf toch moeten laten zien dat het de productie aan kan. Er is nog wat interessants te melden rondom Intel, want het ligt in de planning om in de toekomst in de iPhone een speciale chip te nemen. De iPhone 7 zal wellicht nog niet van de bijzondere chip worden voorzien, maar misschien latere modellen wel. Het gaat daarbij om de System-on-a-Chip.

Waterdichte behuizing
In het kader van de nieuwtjes is er de laatste tijd ook aandacht geweest voor de behuizing van de nieuwe iPhone 7. Er doen zich namelijk geruchten de ronde dat het toestel van een waterdichte behuizing wordt voorzien en dat er niet naar gestreefd wordt om net als een aantal concurrenten een toestel uit te brengen met een gebogen scherm. Iedereen kan het nieuws in de gaten blijven houden, want van alle geruchten die er de ronde doen, zal er altijd een deel waar zijn en dat zal ook nu het geval kunnen zijn.

Previous post:

Next post: