Leveranciers van OLED-scherm voeren race

by Robbert on 24/03/2016

De iPhone 7 wordt verwacht gepresenteerd te worden in de maand september van dit jaar en er doen al tijden allerlei geruchten de ronde over de vormgeving en specificaties van het nieuwe toestel. Er kan in elk geval al één gerucht ontzenuwd worden en dat gerucht heeft betrekking op het scherm van de nieuwste smartphone van Apple. Het is namelijk bekend geworden dat het bedrijf Samsung heeft geselecteerd om de leverancier van de OLED-schermen te worden. Er is nu dan ook één leverancier bekend voor de productie van de speciale schermen, maar er zal nog een leverancier geselecteerd worden, waarmee een overeenkomst wordt aangegaan. De naam daarvan is nog niet bekend.

60.000 OLED-schermen
De overeenkomst die tussen Apple en Samsung is gesloten heeft betrekking op de productie en levering van 60.000 OLED-schermen op maandelijkse basis. Deze informatie is afkomstig van het Koreaanse ET News. Het is al langer bekend dat wordt verwacht dat Apple de nieuwe iPhone 7 gaat voorzien van de genoemde schermtechnologie die voor de toekomstige generaties toestellen zal worden toegepast. De huidige Lcd-schermen zullen dan ook plaatsmaken voor de schermen met de nieuwste technologie.

iphone-7-oled-display

Samsung heeft al ervaring met dit type scherm en heeft de techniek dan ook toegepast in het toestel Galaxy S7. Ook heeft dit bedrijf de techniek al bij de ontwikkeling van televisie toegepast, zodat er voldoende kennis en ervaring aanwezig is. Er is zeker sprake van een verschil tussen beide technologieën, want bij een OLED-scherm is het zo dat alle pixels zelf productief zijn voor het licht en bij de andere technologie is het zo dat er achtergrondverlichting aanwezig dient te zijn. Bij OLED kan de helderheid bijvoorbeeld per pixel verschillend zijn en dat maakt het mogelijk het beeld een extra dimensie te geven.

Geringe productiecapaciteit
Aan het einde van het afgelopen jaar was al bekend dat Apple de pijlen had gericht op Samsung voor de productie van de speciale schermen, maar ook dat LG daarvoor in aanmerking zou komen. Het was destijds nog de bedoeling dat de nieuwe beeldschermen pas in 2018 gebruikt zouden worden, maar daar is nu verandering in gekomen. LG Display en Japan Display waren al bezig om de productiecapaciteit op te schroeven om aan de vraag van Apple te kunnen voldoen, maar ook Foxconn is nog in de race en daarbij speelt de overname van Sharp een belangrijke rol. Het lijkt met de overname echter minder soepel te gaan dan in eerste instantie was gedacht.

De financiële nieuwsdienst Nikkeu heeft een bericht gepubliceerd dat Apple van plan is om de speciale technologie voor beeldschermen niet pas in 2018 toe te passen, maar naar voren te halen. Nikkei heeft het daarbij al over de toepassing van het OLED-scherm voor de iPhone 7, maar er zijn momenteel nog geen andere leveranciers die als backup kunnen dienen. Samsung produceert al voor de eigen toestellen, zodat ondanks de geruchten en het nieuws toch wordt verwacht dat de OLED-schermen pas bij de verschijning van de iPhone 7S in 2017 zal worden toegepast.

Previous post:

Next post: