LCD-scherm voor iPhone 7 en OLED-scherm voor iPhone 8

by Robbert on 11/12/2015

In 2016 worden eerst de iPhone 7 en Plus versie gelanceerd, maar er wordt door bepaalde partijen al weer ver over die tijd heen gekeken. In de Japanse media zijn er namelijk berichten opgekomen dat Apple in de toekomst gebruik gaat maken van schermen, waarbij de OLED-technologie is toegepast. Op dit moment is er al een product, waarbij deze technologie is toegepast en dat betreft de Apple Watch. De displays daarvoor worden door LG geproduceerd.

LCD-scherm voor iPhone 7

OLED-technologie
De Japanse Nikkei heeft laten weten dat volgens hen Apple al informatie heeft verstrekt aan de leveranciers, dat er na de productie van de eerstvolgende smartphone van een andere technologie gebruik gaat worden gemaakt. LD Display heeft naar aanleiding daarvan de productiecapaciteit al verder verhoogd. Verder is er ook andere nieuws te melden, want LG zou bezig gaan met het bouwen van een fabriek in Korea. Met deze investering gaat een bedrag gepaard van 4,2 miljard dollar.

Nikkei heeft overigens niet bevestigd dat LG in de toekomst de enige leverancier voor de schermen van de smartphones van Apple is. Het kan maar zo zijn dat de producent niet in eens in staat is om aan de vraag naar schermen voor de iPhone 8 te voldoen. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat er daarvoor nog een producent zal worden ingeschakeld, waarbij Samsung voor de hand ligt. Dit bedrijf heeft in het verleden al meerdere onderdelen geproduceerd en kan wellicht in de toekomst ook OLED-schermen leveren.

Het is zelfs zo dat Apple in verband met de productie van de nieuwe schermen al met Samsung Display in gesprek is gegaan over de toekomst. De iPhone 7 zal vermoedelijk gewoon nog met een LCD-scherm worden uitgerust. Samsung Display heeft overigens al ervaring met het produceren van OLED-schermen voor Galaxy toestellen, maar het bedrijf is naarstig op zoek naar een grote klant met wie een langdurige overeenkomst kan worden afgesloten. Een deal met Apple zou in dat kader natuurlijk uitstekend van pas komen.

Voordelen
De OLED-technologie biedt meerdere voordelen in het gebruik, zoals ten aanzien van de superkwaliteit van het beeld en energieverbruik. Individuele pixels kunnen worden uitgeschakeld en dat maakt bijvoorbeeld dat als het zwart is het ook echt zwart is en niet bijna helemaal zwart, maar donkergrijs.

Er waren in het verleden ook wel problemen met de toepassing, want het bleek dat er functies waren die na een bepaalde periode een verslechtering lieten zien. Gelet op de huidige ontwikkelingen, lijkt het erop dat voor dat probleem inmiddels een oplossing is gevonden of daar hard aan gewerkt wordt. Volgend jaar zal alles op alles worden gezet om de technologie verder te perfectioneren en wordt er uiteraard samengewerkt met de schermleveranciers en andere producenten. Overigens verscheen niet lang geleden nog een bericht van analist Ming-Chi Kuo dat OLED past in 2019 voor de smartphones zou worden gebruikt. Er is namelijk veel geld geïnvesteerd in de LCD-schermen. Het komende jaar zal er in ieder geval vast meer duidelijk worden.

Previous post:

Next post: