Laatste nieuws iPhone 8

by Robbert on 11/05/2017

Geen plat, maar licht gebogen scherm voor iPhone 8

Eerder was in het nieuws dat de iPhone 8 plat wordt ondanks dat er daarvoor al veel geruchten waren over de mogelijkheid van een gebogen scherm. Nu is er een ander gerucht en wel dat er sprake is van een smartphone met een gebogen scherm, maar dan in een licht gebogen uitvoering in plaats van een sterk gebogen uitvoering, zoals de Galaxy S8 heeft. De komst van de telefoon van Samsung kan de fans van Apple al enigszins een beeld geven voor wat betreft het design.

De iPhone 8 zal over een scherm beschikken dat wat minder gebogen is dan die van de concurrent. Aan de zijkanten ontbreken echter randen. Je kunt je voorstellen dat hierdoor een oneindig effect ontstaat. Het nieuwe model van Samsung vertoon overeenkomsten met het nieuwe toestel van Apple. Het lijkt er dan ook op of de concurrentie elkaar in de gaten houdt voor wat betreft het ontwerp en wellicht ook voor wat betreft de specificaties. De gebogen schermrand levert overigens wel uiteenlopende reacties op die niet allemaal even positief zijn. Applicaties zijn namelijk nog niet allemaal geoptimaliseerd voor een curve, zodat tekst en beeld kan wegvallen. Een gebogen scherm biedt echter ook voordelen, zoals de weergave van notificaties in het gebogen deel, waarbij de telefoon op stand-by staat. Nog een voordeel is de mogelijk compactere uitvoering van de smartphone. Die hoeft namelijk minder groot te zijn doordat het toestel uit scherm bestaat.

Er is nu echter wel een ander probleem aan de orde als er sprake is van een licht gebogen scherm. De Touch ID knop en de homeknop moeten namelijk ook een plekje krijgen ook al wordt er gesproken van een vingerafdrukscanner onder het scherm. Aangezien dit tot technische problemen leidt, wordt nu de Touch ID wellicht aan de achterkant geplaatst. Het is al wel de verwachting dat de verkoop van de iPhone 8 de verkoop van de Samsung Galaxy S8 zal overtreffen. Dat is in elk geval de voorspelling die door Ming-Chi Kuo in de functie van analist is gedaan. Het toestel van Samsung is overigens eerder op de markt dan de nieuwe smartphone van Apple. Dat de verkoop hoger wordt verwacht voor de iPhone 8 komt doordat het toestel van Samsung over weinig aantrekkelijk nieuwe functies beschikt.

Touch ID op achterzijde van iPhone 8

Er zijn al veel berichten in de media verschenen over de iPhone 8 en die hebben onder meer betrekking op het ontwerp, materiaal, maar ook op de functies en technische toepassingen. Er is onder meer veel gezegd en geschreven over de homebutton. De originele homeknop zou namelijk verdwijnen, waardoor er ruimte wordt gemaakt voor een ingebouwd vingerafdruksensor. De locatie zou in eerste instantie wel hetzelfde blijven, namelijk aan de voorkant van het toestel, maar dan onder het scherm.

Hierin lijkt nu weer een andere stelling te worden ingenomen, want de Touch ID komt nu mogelijk aan de achterkant. Dit zou blijken uit meerdere prototypes die getest worden. iDropNews heeft laten weten dat het wellicht mogelijk is dat de Touch ID aan de achterkant komt van het definitieve prototype. Dit komt doordat Apple niet in staat blijkt te zijn de sensor onder het scherm aan de voorkant te verwerken.

Dat er nadelen kleven aan de Touch ID aan de achterkant spreekt voor zich. Vooral praktisch gezien. Als je de telefoon op tafel hebt liggen en je deze wilt ontgrendelen moet je het toestel altijd optillen. Ook in de autohouder levert dat problemen op. Huawei heeft al eens een smartphone met deze toepassing op de markt gebracht en is daar niet zonder reden op teruggekomen. Als je de IPhone 8 in de hand hebt, valt het nog enigszins mee, maar ook weer niet in alle situaties. Bijvoorbeeld als je Apple Pay gebruikt. Nu is het nog mogelijk om de opdracht tot betaling te bevestigen door simpelweg je vinger op de homebutton te leggen. Dat zal dan via de achterkant moeten.

Gezichtsherkenning is een optie waar eveneens al veel over gesproken is. Hiermee kan het toestel ontgrendeld worden door recht in de camera te kijken. Bij een Touch ID aan de achterkant is dit minder interessant. Bovendien is de homebutton met vingerscanner tot nog toe altijd praktisch geweest en het is maar te bezien of dat bij een wijziging naar de achterkant ook nog het geval is.

Nieuwe iPhone 8 komt eruit te zien als allereerste iPhone

De iPhone 8 die later in 2017 op de markt verschijnt, kan maar zo een treffende gelijkenis tonen met de allereerste iPhone die op de markt is gebracht door Apple. Dat is nu 10 jaar geleden en er kan dan ook gesproken worden van een jubileum. Dat kan natuurlijk een prima aanleiding zijn om het oude toestel te eren door het design te laten terugkomen in de nieuwe smartphone. Het eerbetoon wordt natuurlijk niet overal in doorgevoerd, want er wordt niet helemaal teruggegrepen op het verleden.

ETNews is een Zuid-Koreaanse website en daarop verscheen het nieuws dat de nieuwe iPhone 8 gaat lijken op de eerste smartphone van Apple om als eerbetoon te dienen. De website zou de informatie hebben verkregen van analisten die al eerder lieten weten dat de nieuwe smartphone de vorm van een waterdruppelontwerp krijgt. De vergelijking die dan opgaat, betreft de ronde randen. Na het eerste toestel werden de smartphones door Apple namelijk voorzien van strakke randen. Daar komt met ronde vormen dan nu weer verandering in.

De uiterlijke vergelijking zal nooit helemaal opgaan. In de eerste plaats is er al een groot verschil in dikte. In de tweede plaats zal er van een ander materiaal gebruik worden gemaakt. Dan is er nog niet eens gesproken over de specificaties. De technologische ontwikkelingen hebben de afgelopen 10 jaar namelijk niet stilgestaan. De homebutton zoals iedereen die kent, zal bovendien mogelijk verdwijnen. In plaats daarvan komen er wellicht virtuele knoppen en deze zouden dan multifunctioneel zijn. Er wordt overigens met betrekking tot de nieuwe benaming ook wel gesproken over de komst van een iPhone Edition in plaats van de iPhone 8 die met een 3D camera wordt uitgerust volgens de verwachtingen. De geruchten zijn niet op waarheid te controleren, maar in elk geval wel veelbelovend. Iedereen moet echter nog even geduld hebben, want het echte design wordt pas duidelijk op het moment van de presentatie van de nieuwe iPhone 8.

Mogelijk beperkte voorraad in september van iPhone 8

Iedere liefhebber van de toestellen van Apple kijkt uit naar de komst van de iPhone 8 die vermoedelijk in september gepresenteerd wordt. Het moment van presentatie is al fantastisch. Dan wordt namelijk meteen duidelijk wat er van alle berichten en geruchten in de media nu echt waar was. De releasedatum van de nieuwe smartphone is belangrijk, want dat is het moment waarop consumenten het toestel ook echt kunnen aanschaffen. Hierover is echter wat teleurstellend nieuws te melden. Het is namelijk de verwachting dat na de bekendmaking van de komst van de iPhone 8 de voorraad te beperkt zal zijn om aan de grote vraag te kunnen voldoen.

Aan de andere kant kunnen degene die een iPhone 7S of 7S Plus willen aanschaffen dit wel meteen doen. De voorraad hiervan kent naar verwachting geen problemen. Er wordt geschat dat een groot aantal mensen echter een voorkeur heeft voor de iPhone 8. Door productieproblemen kan niet aan de grote vraag worden voldaan. Dat betekent dat het grootste deel van de nieuwe smartphone pas aan het einde van het jaar 2017 beschikbaar komt voor de verkoop. Dat is jammer, maar is niet anders, want er kan niets aangedaan worden. De vertraging en beperkte voorraad werd overigens in het nieuws gebracht naar aanleiding van onderzoek dat door Barclays is uitgevoerd. Aangezien er sprake zal zijn van een beperkte voorraad kan er alvast rekening worden gehouden met een lange levertijd.

Een lange levertijd is al eerder aan de orde geweest in het afgelopen jaar bij de lancering van de iPhone 7 jet black. Pas na enkele maanden was de voorraad hier stabiel te noemen. De vele nieuwe functies die de iPhone 8 krijgt, lijken de oorzaak te zijn van de vertraging in het productieproces wat weer tot een beperkte voorraad leidt. Het testen van prototypes is de afgelopen tijd onverminderd doorgegaan, zodat het zomaar kan zijn dat Apple op het laatste moment nog wijzigingen aanbrengt. Er is nu bijvoorbeeld ook twijfel of de schermrand gebogen wordt of niet net als dat er een 3D camera wordt ingebouwd of niet.

Previous post:

Next post: