De Laatste Geruchten

by Robbert on 13/01/2016

Het is voor de liefhebbers van de smartphones van Apple altijd wel interessant om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Zeker als er geruchten de ronde doen die op waarheid zouden kunnen berusten. Het komt echter ook wel eens voor dat de degene die wat ´nieuws´ naar buiten brengt over de iPhone 7 zelf beter eerst eens op onderzoek uit had kunnen gaan. Zo werd er onlangs nog een artikel op een website gepubliceerd met daarop een afbeelding van hoe de nieuwste smartphone eruit komt te zien. De foto daarvan blijkt echter niet nieuw, maar is vorig jaar al in het nieuws gekomen. Overigens maakt het voor de geruchtenmachine niet uit, want die draait op volle toeren verder met onwaarheden en mogelijke waarheden.

iphone-7-geruchten

Top deals!iPhone 6SAanbieder
1. t-mobile120 min | 6000 MB
Gratis bij € 35,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
2. image002Onbeperkt min | 4000 MB
Gratis bij € 41,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
3. image002Onbeperkt min | 8000 MB
Gratis bij € 42,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
4. image002Onbeperkt min | 400 MB
Gratis bij € 40,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
5. image002100 min | 1000 MB
Gratis bij € 38,00 p/mnd
16GBiphone-iconTele2BEKIJKEN

Geluiden uit de wandelgangen
De geluiden uit de wandelgangen blijven onverminderd aanhouden en zo kan iedereen op de hoogte blijven van de laatste mogelijke ontwikkelen die betrekking hebben op de iPhone 7. Onlangs is de CES gehouden in Las Vegas, maar Apple is een bedrijf dat zich daar niet vertoont, maar dat neemt niet weg dat er ook daar gespeculeerd wordt over de eigenschappen en kenmerken van de te verwachten nieuwe smartphone.

Zo is er een bron die meent te weten dat de nieuwe iPhone 7 beschikbaar komt met draadloze oortjes. Uit andere geruchten kan weer opgemaakt worden dat er sprake zal zijn van een draadloze headset die in een doosje wordt geleverd dat als oplader voor de oortjes kan worden gebruikt. Aan de hand van patentaanvragen worden ook altijd geruchten de wereld in geslingerd. Zo wordt aan de hand van een patent de conclusie getrokken dat Apple interesse heeft voor een dualcamera opzet. Er zou met deze opzet namelijk meer uit de digitale zoom gehaald kunnen worden.

Overigens kan ook het nieuws rond de Galaxy S7 in de gaten worden gehouden. Deze smartphone van Samsung wordt als concurrent beschouwd en ook hier laten de geluiden in de wandelgangen zich horen. Het is waarschijnlijk wel de bedoeling dat er ruimte komt voor een MicroSD-kaart en ook zal de accu groter worden. Naar verwachting wordt het toestel bovendien waterdicht. Voor beide smartphones geldt uiteraard pas dat duidelijk wordt of de geruchten waar zijn als het toestel officieel is gelanceerd. Voor de iPhone 7 wordt de lancering in september van dit jaar verwacht.

Nieuw design
Een nieuw design is een voorbeeld van een hardnekkig gerucht dat steeds weer terugkomt en wel eens op waarheid zou kunnen berusten. Ook het geluid in de wandelgangen dat er sprake zou zijn van betere hardware komt niet echt als een complete verrassing uit de lucht vallen. Er zijn naast deze geruchten echter ook nog andere geluiden die wel wat meer als een verrassing kunnen worden beschouwd.

Zo is er sprake van een hardnekkig gerucht dat er een draadloze koptelefoon beschikbaar komt voor de iPhone 7. Apple heeft dit nog niet bevestigd, maar diverse bronnen uit de productieketen hebben dat wel gedaan. Fast Company heeft laten weten met meerdere bronnen in contact te zijn geweest die meer weten over de plannen van Apple ten aanzien van de draadloze headset. De iPhone 7 zou niet meer over een 3,5 mm jack beschikken en dat biedt meteen ook ruimte om de nieuwe smartphone dunner te maken. Er zou eveneens sprake zijn van een bevestiging dat er ter vervanging van de aansluiting een universele Lightning-poort zal worden ontwikkeld.

iPhone-7-rand edge

Audiochips
Er wordt volgens de geruchten ook door Apple samengewerkt met een leverancier van audiochips, namelijk Cirrus Logic. De samenwerking is gebaseerd op het ontwikkelen van een chipset die afgestemd is op de Lightning-poort. Verder zou er gewerkt worden aan het toepassen aan een ruis onderdrukkende technologie. Daarmee kan omgevingsgeluid gefilterd worden, zodat het bijvoorbeeld mogelijk is om tijdens het muziek luisteren zonder problemen te bellen. Als de draadloze headset een feit wordt, dan heeft Apple meteen een nieuwe inkomstenbron te pakken, want andere partijen dienen een licentie aan te schaffen als zij eveneens dergelijke headsets willen produceren.

Degene die van plan is om een iPhone 7 aan te schaffen, zal dan met extra kosten rekening moeten houden om draadloos muziek te kunnen luisteren. Het is namelijk niet de verwachting dat de oortjes worden meegeleverd met de smartphone van Apple. Er zijn natuurlijk wel vele voordelen verbonden. De koptelefoon kan bijvoorbeeld voor een betere kwaliteit zorgen en wellicht bestaan er meer mogelijkheden pop het gebied van personalisering. Nog een gerucht dat gaande is, heeft betrekking op het draadloos opladen en het waterdicht zijn van het toestel. Verder wordt nog altijd gedacht dat er sprake is van de komst van een iPhone 7 zonder homeknop en zou de Plus variant een grotere opslagcapaciteit krijgen. Het is in elk geval zeker interessant om de geruchtenmachine te blijven volgen en straks in september te zien wat ervan over is gebleven.

Previous post:

Next post: