Koptelefoonaansluiting wel bij nieuwe iPhone

by Robbert on 23/08/2016

Er zijn een tijdlang hardnekkige geruchten geweest over de specificaties van de nieuwe iPhone 7, maar op een van de geruchten wordt nu teruggekomen. Eerder deden de verhalen de ronde dat de aansluiting voor de koptelefoon zou verdwijnen, maar Mac Otakara heeft nu het nieuws naar buiten gebracht dat Apple niet overgaat tot het laten verdwijnen van de koptelefoonaansluiting. De 3,5 mm audiojack blijft dan ook gewoon een specificatie die betrekking heeft op de iPhone 7 als het nieuws wat Mac Otakara naar buiten heeft gebracht natuurlijk waar blijkt te zijn. De kans bestaat inderdaad dat Apple het nu nog te vroeg vindt om deze drastische maatregel te nemen.

Speakers aan de bovenzijde

Een ander gerucht dat de ronde doet, geeft de indruk dat Apple bezig is om de nieuwste smartphone van speakers aan de bovenzijde van het toestel te voorzien. Deze komen niet in de plaats van de speakers aan de onderkant, maar worden dan extra toegevoegd. Er blijft overigens wel sprake van mono-geluid, want het lijkt niet de bedoeling dat Apple gaat overstappen naar stereogeluid. Overigens is er nog ander interessant nieuws te melden van de zijde van Mac Otakara en dat nieuws heeft betrekking op de opslagcapaciteit.

headphones

Opslagcapaciteit van 256GB

Volgens de laatste berichten is het namelijk zo dat de iPhone 7 beschikbaar komt met een opslagcapaciteit van 256GB. Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de prijs die er dan aan gekoppeld zal worden. Als dit gerucht waarheid blijkt te zijn, dan is de kans aanwezig dat de uitvoering met 16GB zal verdwijnen en dat er toestellen op de markt komen met 32GB, 64GB en 256GB.

De prijs van de eerste twee versies zal vergelijkbaar zijn met de voorlaatste toestellen en de prijs van de iPhone 7 met 256GB zal naar verwachting net wat hoger komen te liggen dan het toestel met 128GB dat nu van toepassing is op de iPhone 6s. Met betrekking tot de komst van de iPhone 7 Plus en de Pro versie geldt dat deze beschikbaar zouden komen in uitvoeringen van 32GB, 128GB en 256B. Uiteraard zijn er prijsverschillen tussen de iPhone 7, Plus versie en Pro versie, maar de kans is in elk geval wel aanwezig dat er van het toestel met 16GB wordt afgestapt.

Dual-sim?

De geruchtenstroom houdt verder aan, want het lijkt erop dat Apple de nieuwe smartphone op de markt gaat brengen in de vorm van een dual-sim. Overigens zal deze uitvoering in Azië dan op de markt worden gebracht en niet in Europa of in de Verenigde Staten. Een dual-sim toestel is in Aziatische landen enorm populair en Apple richt de pijlen op korte termijn vooral ook op Azië in verband met de verwachtingen van een groeiende markt.

De komende maanden zal de geruchtenstroom verder toenemen, want het duurt niet meer lang voordat de nieuwe iPhone 7 op de markt wordt gebracht. De lancering zal plaatsvinden in september, maar de verwachtingen voor de iPhone 8 zijn eveneens al aanwezig en dat nieuwe toestel zal waarschijnlijk meer veranderingen ondergaan.

 

Previous post:

Next post: