Komt er een rode iPhone 7 Plus?

by Robbert on 17/03/2017

Er wordt in de wandelgangen vernomen dat er sprake is van de komst van een rode iPhone 7 Plus. Dat is uiteraard opmerkelijk, want Apple is op het gebied van het gebruik van primaire kleuren nogal terughoudend. Dat het gerucht daadwerkelijk bestaat, blijkt wel uit het nieuws van de website Mac Otakara. Het interessante is dat deze nieuwsbron zeker als het om Apple gerelateerde zaken gaat het wel vaker bij het rechte eind heeft gehad. De Japanse nieuwsbron meldt dat er sprake is van een anonieme bron die het nieuws heeft doorgeven en dat deze bron dichtbij Apple staat. Er wordt zelfs verwacht dat de Plus smartphone in de maand maart al in een rode versie op de markt gebracht wordt.

Eerdere geruchten

Het is overigens wel opvallend dat er al eerder geruchten zijn gemeld over de komst van een rode uitvoering van de smartphone van Apple. Dit speelde zich namelijk al rond het einde van het afgelopen jaar af. De vernieuwing is verder bijzonder doordat er geen sprake is van een nieuwe telefoon. Het gaat om de bestaande iPhone 7 Plus die in de maand maart in een rode kleur zou verschijnen. Als het klopt en de kleur rood wordt populair dan bestaat al snel de mogelijkheid dat de opvolger eveneens in verrassende kleuren op de markt wordt gebracht. Of er veel vraag is naar rode smartphones is uiteraard nog maar de vraag en het is überhaupt nog maar de vraag of deze er komt.

Apple event

Er wordt de komende tijd nog een groot Apple event verwacht, waarvan eerder gedacht werd dat het evenement in maart zou plaatsvinden, maar dat nu zomaar in het begin van april op het programma wordt gezet. Tijdens dit event worden er uiteraard nieuwe ontwikkelingen besproken en worden er ook nieuwe producten gelanceerd. De kans is aanwezig dat er dan ook gemeld wordt dat er een roodkleurige uitvoering van een bestaand model op de markt wordt gebracht. Als dat gemeld wordt, dan blijkt in ieder geval dat het gerucht dat nu door de Japanse nieuwsbron is verspreid op waarheid berust.

Er zijn meerdere bronnen die verwachten dat Apple in elk geval een nieuw iPad in meerdere versies gepresenteerd. Ook wordt verwacht dat er een 128 GB iPhone SE wordt gelanceerd en dat er dus een rode iPhone 7 komt. Het is overigens bij de verwachting dat er een nieuwe iPad wordt gepresenteerd nog maar de vraag of de 10.5 inch tablet daadwerkelijk vertoond wordt. Bij de versie in dit nieuwe formaat zou er sprake zijn van het schrappen van de randen en het verdwijnen van de homeknop. Het lijkt er nu namelijk op dat deze tablet pas over enkele maanden klaar is om gepresenteerd te worden. De aankondiging kan dat wel tijdens het Apple event plaatsvinden, maar de daadwerkelijke presentatie laat dan nog even op zich wachten. In ieder val wordt wel verwacht dat er naast de rode smartphone een nieuwe versie van de iPad Pro gepresenteerd wordt.

Previous post:

Next post: