iPhone X pre order op 15 september

by Robbert on 13/09/2017

De iPhone X wordt gepresenteerd op 12 september en kan volgens de verwachting op 15 september via een preorder worden besteld. Om 19.00 uur Nederlandse tijd worden alle nieuwe iPhones gepresenteerd in het Apple Park in Cupertino in het Steve Jobs Theater. Er zijn al veel specificaties uitgelekt die onder meer via de broncode van iOS 11 zijn ontdekt. Deze broncode laat namelijk ook zien dat er een iPhone in de serie X op de markt beschikbaar komt. X staat in dit geval voor het Romeinse cijfer 10 en dat heeft alles te maken met het jubileum van de smartphone van Apple. Het toestel viert dit jaar namelijk het tienjarig bestaan.

 

Preorder op 15 september

Dat er naar verwachting een preorder gedaan kan worden op 15 september kan afgeleid worden uit informatie van providers in Duitsland die op hun website deze optie gaan aanbieden. Op het moment dat er een preorder gedaan kan worden, betekent dat er al snel een levering kan volgen. Gelet op de tijd die er in het verleden tussen de preorder en levering zat, kan erop gerekend worden dat de levering in 2017 op 22 september plaatsvindt. De smartphone kan dan in een Apple Store worden afgehaald. Overigens zijn er ook al andere bronnen geweest die de datum van 15 september en 22 september hebben genoemd. Voordat het echter zover is, vindt eerst nog de officiële presentatie plaats. Dat is natuurlijk altijd een heel spektakel en er wordt niet alleen aandacht besteed aan de iPhone X. Ook andere nieuwe producten en smartphones van Apple worden tijdens de presentatie onder de aandacht gebracht. Iedereen kan er live bij zijn, want de presentatie wordt via een live verbinding aangeboden en kan dan ook rechtstreeks worden gevolgd.

 

Voorbestelling in Nederland

Het is natuurlijk leuk en aardig dat de Duitse providers al van een bepaalde datum uitgaan, maar hoe zit het dan in Nederland? Volgens meerdere bronnen geldt dat ook in Nederland al op 15 september een voorbestelling gedaan kan worden, waarna de uitlevering in de Apple Stores op 22 september aanvangt. Dat zal wel weet wat taferelen met zich meebrengen, want er zijn altijd mensen die al ruim voor openingstijd van de Apple Store voor de deur wachten tot de winkel opengaat. Dat de voorbestelling ook zo vroeg al in Nederland gedaan kan worden, heeft ermee te maken dat Nederland in de eerste groep landen valt, waar de nieuwe iPhone X wordt uitgerold. Dat is in het verleden wel eens anders geweest, zodat er soms tot in oktober gewacht moest worden om het toestel hier in handen te kunnen krijgen. Het is dus nog even wachten op vrijdag 15 september en dan kan iedereen met de vingers bij de knoppen zitten. Voorheen was het zo dat vanaf 09.01 uur de voorbestelling gedaan kon worden, maar nu is het wellicht mogelijk dat er een ander tijdstip komt. Het is misschien de bedoeling dat Apple alle tijden over de wereld op elkaar gaat afstemmen, zodat iedere op hetzelfde moment, maar op een ander tijdstip de gelegenheid krijgt de preorder in te voeren.

Previous post: