iPhone verkozen tot meest invloedrijke gadget

by Michael on 19/05/2016

Er is door Time Magazine een top vijftig gepresenteerd, waarop de meest invloedrijke gadgets staan vermeld. Het gaat hierbij om de gadgets die het meeste invloed hebben gehad en in de lijst staan dan ook producten vermeld als televisies, muziekspelers, camera’s, drones en smartphones. Als er naar het meest invloedrijke product allertijden wordt gekeken op het gebied van gadgets, dan blijkt de iPhone bovenaan de top vijftig lijst te prijken. De lijst is samengesteld op basis van relatief kleine producten die gerelateerd zijn aan elektronica voor consumenten. Time Magazine heeft laten weten dat de komst van de iPhone voor een fundamentele verandering heeft gezorgd tussen de menselijke relatie met computers.

Apps en design
De fundamentele verandering die er is gekomen door de komst van de iPhone is een van de vele aspecten waarom de iPhone op de eerste plaats is beland. Ook belangrijk zijn namelijk de opkomst en populariteit van apps net als dat er sprake is van een bepalend design voor smartphones. De smartphones hebben al langer recht van bestaan, maar het is het bedrijf Apple dat ervoor gezorgd heeft dat miljoenen consumenten over de hele wereld in de gelegenheid werden gesteld om in het dagelijkse leven met een krachtige computer op zak te lopen.

gadget

Deze toegankelijkheid en het uitblinkende design van de iPhone zorgt voor een compleet plaatje. Er is volgens Time sprake van een nieuw tijdperk met touchscreen smartphones die dun zijn en geen knoppen hebben. Dat is te danken aan de iPhone. De knoppen verschijnen pas digitaal op het scherm op het moment dat deze nodig zijn. Als er gekeken wordt naar de eerste verschijningen van smartphones in het algemeen en na de komst van de iPhone dan is er direct sprake van een groot verschil in design en functionaliteiten.

Apple gadgets
Gadgets van Apple nemen een prominente plaats in op de lijst van de vijftig meest invloedrijke gadgets die er ooit geweest zijn. Zo is er op de derde plaats van de lijst ook een product van Apple te vinden. Het gaat hier om de Macintosh-computer die met de introductie ervan gezorgd heeft voor een radicale wijziging in de wijze van interactie met computers. Op plaats negen staat eveneens een product van Apple vermeld en hierbij gaat het om de iPod. Voor de iPad is overigens een plek weggelegd op plaats vijfentwintig en dertien plaatsen lager staat de iBook nog vermeld. Dit product was de eerste laptop die de mogelijkheid bood om zonder kabel de netwerkverbinding tot stand te brengen.

Er staan uiteraard ook een groot aantal producten op de lijst die van andere producenten en ontwikkelaars afkomstig zijn. De Motorola Droid staat bijvoorbeeld ook op de lijst en wel om reden dat dit product ervoor gezorgd heeft dat Android onder de aandacht van het grote publiek werd gebracht. De eerste mobiele telefoon die over ingebouwde games beschikte net als over een interne antenne staat eveneens op de lijst vermeld en betreft de Nokia 3210. Verder staan er gadgets op als de Sony Walkman, Google Glass en Amazon Kindle.

Previous post:

Next post: