iPhone SE te koop in Nederland

by Robbert on 14/04/2016

De iPhone SE is te koop in Nederland en er zijn al een groot aantal consumenten die de keuze hebben gemaakt om het nieuwste toestel van Apple direct aan te schaffen. De smartphone kan los in de Apple Store worden gekocht, maar er bestaat ook een mogelijkheid om het toestel in het bezit te krijgen door een abonnement af te sluiten bij een provider naar keuze. Er zijn uiteraard verschillen in de prijzen en voorwaarden van abonnementen, zodat daarmee rekening gehouden kan worden. Voor degene die overweegt het toestel aan te schaffen, is het wellicht nog leuk om te weten wat de kosten voor Apple zijn om de iPhone SE te produceren.

´140 euro productiekosten´
Onderzoeksbureau IHS heeft berekend wat de kosten zijn voor het maken van een iPhone SE 16GB door de smartphone uit elkaar te halen en de kosten voor de onderdelen op een rijtje te zetten in combinatie met het in elkaar zetten van het toestel. Deze informatie komt van Recode. Uit het onderzoek blijkt dat de productiekosten voor het 16GB toestel uitkomen op ongeveer 140 euro. De kosten voor de 64GB variant liggen net wat hoger. Overigens is er geen rekening gehouden met onderzoekskosten en kosten van marketing en verspreiding van de smartphones. Verder is bekend dat de kosten voor het maken van een iPhone 6S hoger lagen op een bedrag van gemiddeld 210 dollar. Er is bij dit toestel dan ook sprake van een duur onderdeel in de vorm van het 3D beeldscherm dat als duurste onderdeel wordt beschouwd.

iphone se nl

Het gaat dan ook puur om de productiekosten van onderdelen en het in elkaar zetten. De winstmarge van de 64GB uitvoering is hoger in vergelijking met de 16GB versie en dat heeft alles te maken met de hogere prijs in de winkel en de in verhouding beperkt hogere productiekosten. In dollars betreffen de productiekosten voor 16GB 160 dollar en voor 64GB 170 dollar. Het prijsverschil voor de toestellen die in de winkel te koop worden aangeboden, ligt echter aanzienlijk hoger. Het prijsverschil tussen beide smartphones van Apple komt in de winkel in Nederland namelijk uit op 100 euro. overigens zijn de productiekosten op basis van onderzoek verkregen en kan uiteraard niet met zekerheid gesteld worden dat deze kosten bij de daadwerkelijk kosten in de buurt komen.

Prijs in Nederland
De prijzen van de iPhone SE die in Nederland worden gehanteerd, komen uit op een bedrag van 489 euro voor de iPhone SE 16GB en op 589 euro voor de iPhone SE 64GB. Om een goede keuze te maken voor de aanschaf van het toestel in combinatie met een abonnement, wordt zeker aangeraden om de prijzen en de voorwaarden te vergelijken bij meerdere providers. Uiteraard kan daarbij rekening gehouden worden met het persoonlijk gebruik van de Apple smartphone, want de ene consument zal meer MB gebruiken en de ander heeft weer een voorkeur ten aanzien van het aantal minuten. De maandprijzen voor een looptijd van 24 maanden lopen sterk uiteen, zodat zeker aangeraden kan worden eerst een vergelijking te maken.

Previous post:

Next post: