iPhone 8 komt wellicht later dan verwacht

by Robbert on 07/04/2017

Iedereen gaat er haast al vanuit dat als de nieuwe iPhone 8 in 2017 op de markt wordt gebracht dit in de maand september gaat gebeuren. Het is echter nog maar de vraag of de smartphone aan het einde van de maand september gereed is om gelanceerd te worden. Economic Daily News heeft echter bekendgemaakt aan de hand van een Chinees rapport dat het toestel wellicht wat later dan verwacht op de markt komt. Het is het jaar van het tienjarig jubileum van de iPhone en het is natuurlijk jammer als de beoogde lancering van het paradepaardje dan geen doorgang kan vinden. Het bericht is overigens niet officieel door Apple bevestigd, zodat het nieuws vooralsnog als een gerucht beschouwd kan worden.

Vernieuwingen zorgen voor problemen

Dat de iPhone 8 misschien wel een maand of zelfs twee maanden later gelanceerd wordt, zou te maken hebben met de vernieuwingen die het toestel ondergaat. Zo komt er bijvoorbeeld een edge-to-edge Oled-scherm. De iPhones hebben nu een lcd-scherm en met de overstap naar een Oled-scherm kunnen er zich problemen voordoen. Dat blijkt in elk geval uit het rapport dat naar technische problemen verwijst die te maken hebben met de nieuwe beeldschermen. Overigens is er ander nieuws te melden over de beeldschermen dat onlangs al bekend werd gemaakt. Apple heeft namelijk bij Samsung 75 miljoen Oled-schermen bestelt en de concurrent heeft de mogelijkheid om die productie tot 90 miljoen schermen op te schroeven die dan nog dit kalenderjaar geleverd kunnen worden. Dan is er nog een vernieuwing die mogelijk voor vertraging van de lancering van de iPhone 8 zorgt. Het is namelijk de verwachting dat het toestel een 3D Touch toevoegt aan de displays. Dit kan eveneens voor een vertraging in het productieproces zorgen.

Prijs van de iPhone 8

Er is ook nog positief nieuws te melden en dat is dat de nieuwe smartphone wellicht minder duur wordt dan eerst werd verondersteld. Het spreekt voor zich dat met alle vernieuwingen de productiekosten toenemen en dat deze kosten worden doorberekend in de prijs. Nu blijkt echter dat Apple de smartphone niet zo duur laat uitvallen als eerder gedacht werd. Een analist heeft laten weten dat het toestel toch goedkoper uitvalt om de strijd met de concurrentie aan te gaan. De Samsung Galaxy S8 Plus wordt bijvoorbeeld voor een prijs van 840 dollar aangeboden. Dat is weer naar voren gekomen uit een investeerdersnotitie. De smartphone van Apple wordt volgens de analist voor een bedrag van ongeveer 850 dollar aangeboden. Daarmee liggen de prijzen niet te ver uit elkaar. Lange tijd werd verwacht dat de prijs veel hoger zou liggen uit zou komen op een bedrag van ongeveer 1.000 dollar. Dit is in elk goed nieuws voor de liefhebbers van de iPhone. Omgerekend  naar euro’s wordt de iPhone 8 in Nederland straks voor een prijs rond 1.000 euro aangeboden. De duurste versie van de iPhone 7 kost in Nederland 989 euro. Het is echter nu afwachten tot er meer bekend wordt over de lancering van de iPhone 8.

 

Previous post:

Next post: