iPhone 8 Geruchten Overzicht

by Robbert on 11/05/2017

Bijna onzichtbare frontcamera in prototype iPhone 8

De komst van de iPhone 8 brengt veel geruchten met zich mee. Daar is in elk geval niets nieuws aan, want iedere keer als Apple weer een nieuw model heeft uitgebracht, staan de geruchtenmakers al klaar om met nieuwtjes over het volgende nieuwe toestel te komen. De mobiel die later dit kaar op de markt komt, wordt eerst uitgebreid getest met verschillende prototypes om pas daarna tot een definitief model te komen. Er doen meerdere geruchten de ronde, bijvoorbeeld over het scherm zonder randen en virtuele functietoetsen net als het verdwijnen van de homebutton.

Het toestel zou bovendien waterdicht zijn en draadloos opgeladen kunnen worden. Ook heeft lange tijd het gerucht de ronde gedaan dat het nieuwe toestel over een 3D camera zal beschikken. Andere geluiden doen echter vermoeden dat de 3D camera naar de toekomst wordt uitgesteld. Wel is duidelijk dat er twee ontwerpen van de iPhone 8 zijn getoond in de vorm van een uitgelekte tekening en in de vorm van een ontwerp van Benjamin Geskin. Deze heeft het ontwerp gemaakt op basis van informatie die via een medewerker van iDropNews werd gekregen. Het gaat hier overigens om ontwerpen, waar Apple echt niet bevestigend of ontkennend heeft gereageerd.

Het ontwerp op de uitgelekte tekening laat een smartphone zien met een smalle schermrand. In deze rand is de selfiecamera verwerkt. Het scherm betreft een 5,8 inch Oled-scherm en aan de achterkant beschikt het toestel in het ontwerp over een Touch ID knop. Het ontwerp van Benjamin laat een iPhone 8 zien met een scherm dat niet over randen beschikt, zodat de complete voorzijde als beeld gezien wordt. In deze versie zit de Touch ID verwerkt in het Oled-scherm van 5,8 inch. Verder zijn er geluiden dat Apple van plan is om en onzichtbare frontcamera onder het scherm te realiseren. Er blijft dan echter wel weinig ruimte over voor de telefoonspeaker. Het ontwerp van Benjamin toont overigens ook een scherm dat enigszins is geboden, maar valt daarbij in het niets als het gaat om de Galaxy S8 van Samsung. De behuizing van glas is wel interessant, want dit doet eveneens vermoeden dat draadloos opladen een optie wordt. Het ontwerp biedt verder een powerknop die over twee contactpunten beschikt. Het is in elk geval weer leuk dat er twee ontwerpen zijn en speculaties over de nieuwe iPhone 8. Dat blijft de gemoederen onder de fans bezighouden.

iPhone 8 mogelijk met Touch ID aan achterkant

De komst van de iPhone 8 maakt veel los onder de liefhebbers, analisten en andere geïnteresseerden. Een aspect wat vaak voorbij is gekomen, betreft de homebutton en daar zijn al meerdere geruchten voorbij gekomen. De originele fysieke homeknop is standaard aanwezig op eerdere uitgebrachte smartphones van Apple. Het is nu waarschijnlijk zo dat hier in elk geval een einde aan komt en dat er in de plaats voor een vingerafdruksensor komt, die ingebouwd wordt. Het is dan wel de bedoeling dat deze op dezelfde locatie komt als waar de homeknop zich nu bevindt, maar dan onder het scherm wordt verborgen. Hier zijn echter tegenstrijdige berichten over, want er wordt nu ook gesproken over een homeknop met Touch ID die dan niet aan de voorkant komt, maar aan de achterkant.

Er worden meerdere modellen getest en het blijkt volgens iDropNews zo dat de Touch ID op de achterkant komt van het definitieve prototype. Dit heeft te maken met mogelijke problemen waar Apple mee kampt om de vingerafdrukscanner onder het scherm op een goede manier te laten functioneren. Als de homeknop inderdaad op de achterkant van de iPhone 8 komt dan brengt dat wel een nadeel met zich mee. Dat is in praktisch opzicht het geval, want nu kun je met het toestel in je hand met de duim de smartphone ontgrendelen. Dat kan dan ook, maar dan moet je het toestel omgekeerd houden. Huawei heeft ervaring met deze klachten en heeft de homeknop voor model P10 dan ook weer aan de voorkant beschikbaar. Bovendien is het onhandig als de telefoon op tafel ligt of in de autohouder zit. In dat geval moet je de mobiel wel optillen. Verder wordt het lastiger om met Apple Pay te betalen. Dat gaat nu door je vinger op de homebutton te leggen. Dat zal dan via de achterkant moeten en is gewoon minder praktisch.

Overigens werd eerder gesproken over gezichtsherkenning en dat kan natuurlijk een oplossing zijn voor Touch ID. Door recht in de camera van de iPhone 8 te kijken, wordt het toestel dan ontgrendeld. Touch ID op de achterzijde van de smartphone lijkt niet echt een interessante optie. Dan is het wellicht nog beter om de homeknop met de vingerscanner aan de voorzijde te behouden.

Design iPhone 8 lijkt veel op allereerste Apple smartphone

De iPhone 8 die nog niet eens op de markt komt, maar later dit jaar verschijnt, kent nu al een enorme populariteit. Dat is onder meer te danken aan de geruchten dat er een toestel komt met veel nieuwe functionaliteiten en dat er sprake zal zijn van een bijzonder design. Er zijn al meerdere berichten geweest over het uiterlijk van de smartphone, maar het is nu de verwachting dat het design toch verrassend veel wegheeft van de allereerste iPhone die ooit door Apple is geproduceerd. Dat is tien jaar gelegen en het is wat dat betreft in 2017 voor de smartphone van dit bedrijf dan ook een jubileumjaar.

Als het design met het eerste toestel vergeleken kan worden, is er als het ware sprake van een eerbetoon. Deze mening is de Zuid-Koreaanse website ETnews in elk geval wel toegedaan. Deze nieuwsbron heeft contact gehad met analisten en die hebben laten weten dat het ontwerp een zogenoemd waterdruppel design krijgt. De eerste iPhone had ronde randen en in dat opzicht kan het nieuwe design dan daarmee vergeleken worden. De toestellen daarna werden namelijk van een strak ontwerp voorzien zonder ronde randen.

Het design van de iPhone 8 mag dan misschien wel op de eerste smartphone van Apple lijken, maar voor de rest zijn er weinig overeenkomsten te melden. Het materiaal is anders net als de dikte en ook de toegepaste technieken en specificaties zijn natuurlijk een wereld van verschil ten opzichte van tien jaar geleden. Een homebutton zal fysiek verdwijnen en vermoedelijk onder het scherm komen. Ook komt er wellicht een 3D camera en wordt de mogelijkheid geboden om de accu zonder draadverbinding op te laden. Er wordt uiteraard nog getest om het ideale prototype het definitieve toestel te maken. Iedereen zal dan ook nog een paar maanden geduld moeten betrachten om net voor het najaar in het bezit te kunnen komen van de nieuwste smartphone.

Beperkte voorraad iPhone 8 in september verwacht

 Iedereen die uitkijkt naar de komst van de iPhone 8 in de maand september van 2017 zal met een beperkte voorraad rekening moeten houden. Dat betekent dat als het toestel eenmaal op de markt is het toch nog langer kan duren voordat de consument de smartphone ook daadwerkelijk in het bezit heeft. Overigens zijn er ook al signalen dat de komst van de iPhone 8 zelfs later nog later komt dan gepland. Dan is er in september niet eens sprake van een beperkte voorraad, maar kan het toestel nog niet eens worden besteld. Bovendien zijn er ook al eerder twijfels geweest of het wel mogelijk zou zijn om deze smartphone dit jaar nog te lanceren. Daar kan het gerucht aan worden toegevoegd dat er in september wel een iPhone 7S en een 7S plus beschikbaar komen.

Als de iPhone 8 in september wel verschijnt dan moet er in elk geval met een beperkte voorraad rekening gehouden worden. Komt de smartphone pas later op de markt, dan zal dat waarschijnlijk ook het geval zijn. Wellicht dat de liefhebbers dan nog net voor het einde van het jaar in het bezit zijn van het nieuwe toestel. Barclays heeft laten weten dat er een beperkte voorraad zal zijn en dat deze weer op peil is als het einde van het jaar wordt bereikt. De langere levertijd is jammer, maar er kan in elk geval worden uitgekeken naar een fantastisch nieuw toestel. Overigens is deze situatie met die van het afgelopen jaar te vergelijken. Op dat moment wat de Jet Black versie van de smartphone beperkt verkrijgbaar en duurde het maanden voordat de voorraad op peil was. Er is natuurlijk ook veel vraag naar nieuwe modellen als deze eenmaal op de markt beschikbaar komen. De nieuwe functies zijn hoogstwaarschijnlijk van invloed op de vertraging door een meer ingewikkeld productieproces. Er zijn overigens nog altijd meerdere twijfels over het design en andere functionaliteiten. De iPhone 8 wordt wellicht uitgerust met een gebogen schermrand, glazen behuizing, 3D camera, gezichtsherkenning en draadloos opladen.

Uitstel voor 3D camera in iPhone 8

De iPhone 8 wordt later in 2017 gepresenteerd, maar voor die tijd doen al veel geruchten de ronde over de specificaties. Zo zijn er talloze berichten geweest dat het toestel met een 3D camera zou worden uitgerust. Dat gerucht lijkt nu enigszins te worden ingehaald, want de speciale camera wordt waarschijnlijk nog niet verwacht met de komst van het nieuwe toestel. Er zijn namelijk berichten dat de 3D camera pas een jaar later intrede zal maken bij de komst van een nieuwe smartphone. Dat is vast een teleurstelling voor de fans die gehoopt hadden op de nieuwe camera.

Ming-Chi Kuo heeft als analist laten weten dat het hier gaat om een revolutionaire techniek en een eerste stap zou zijn om augmented reality toe te passen. De frontcamera zou daarvoor over een 3D sensor moeten beschikken, waarmee ruimtes eenvoudig in kaart gebracht kunnen worden, maar waardoor gezichtsherkenning ook tot de mogelijkheden behoort. De gezichtsherkenning vormt dan de basis voor het ontgrendelen van de smartphone. Het is al wel duidelijk dat Sony verantwoordelijk wordt voor het produceren van de camera’s en Sharp van Foxconn voor het infraroodsysteem. Naar nu blijkt, is het echter zo dat de ontwikkeling van deze technologische toepassing met vertraging te kampen heeft. Dat is ook een reden dat eraan wordt getwijfeld of de iPhone 8 al met een 3D camera op de markt wordt gebracht.

Een analist van Needham heeft namelijk ook al laten weten dat de liefhebbers nog even wat langer geduld moeten hebben. Het geduld hebben, betekent al snel dat er met een jaar uitstel rekening gehouden moet worden. De kans bestaat dan ook dat de iPhone 8S die dan in 2018 op de markt komt wel van een 3D camera is voorzien. De 3D technologie wordt waarschijnlijk ook toegepast door andere fabrikanten, zoals Huawei, Oppo en Vivo. Dat houdt dan weer in dat deze toestellen wellicht al in het begin van het volgend jaar verkrijgbaar zijn. Lukt het Apple niet om dit jaar nog de iPhone 8 met een 3D camera op de markt te brengen dan bestaat de kans dat de plank wordt misgeslagen.

True Tone scherm mogelijk van toepassing voor iPhone 8

Er is weer een ander geluid opgedoken dat betrekking heeft op de komst van de iPhone 8 en dan gaat het om een True Tone scherm. Het nieuws over de nieuwe smartphone is niet het enige gerucht dat de ronde doet, want er zijn veel meer berichten die her en der in de media opduiken. Het is niet zo dat alle geruchten natuurlijk altijd waar zijn, maar er kunnen ook berichten opduiken die later inderdaad in elk geval een kern van waarheid bevatten. De nieuwtjes komen onder meer voorbij doordat Apple prototypen aan het testen is.

Het True Tone scherm dis een techniek dat onder meer toegepast wordt om de helderheid van het scherm te verbeteren. Deze techniek kent echter ook een andere toepassing en dat is de automatisch aanpassing aan het omgevingslicht. De analisten van Barclays hebben laten weten dat het True Tone scherm niet alleen in de iPhone 8 komt, maar ook in de iPhone 7 S-versies. De analisten baseren zich op het nieuws dat er sprake is van een inkooplijst van Apple, waarop een nieuwe sensor staat vermeld die de mogelijkheid heeft om omgevingslicht op te vangen. Er wordt dan met vier kanalen in plaats van met twee kanalen gewerkt, zodat er sprake kan zijn van een constante aanpassing van het scherm. Er ontstaat een natuurlijk licht doordat de warmte van kleuren en het omgevingslicht kan worden opgevangen.

Night Shift is een al bestaande eigenschap en daar lijkt de techniek van het True Tone scherm dan ook wel wat op, maar er is wel een verschil. Night Shift is namelijk vooral bestemd voor het gebruik van de smartphone in de avond om je ogen te sparen. Het True Tone scherm biedt de hele dag automatisch de aanpassing van het scherm aan. Dat zorgt ervoor dat de ogen minder belast worden. Een teveel aan schermlicht kan nogal eens voor problemen zorgen, zoals met het inslapen of het ontstaan van hoofdpijn, maar dat wordt verleden tijd als de iPhone 8 van het nieuwe scherm wordt voorzien. De iPad Pro 9,7 inch is al uitgerust met deze techniek.

Prijs van iPhone 8 minder hoog dan verwacht

De fans van de smartphones van Apple hoeven straks minder diep in de buidel te tasten voor de aankoop van de nieuwe iPhone 8 dan eerst werd gedacht. Lange tijd werd er namelijk gedacht dat het nieuwe toestel uit zou komen boven een prijs van 1.000 dollar. Dat is natuurlijk een aardig bedrag als het om de aanschaf van een mobiel gaat en zou er zelfs voor kunnen zorgen dat een aantal liefhebbers afhaken. Dat er nieuwe functies komen, is een gegeven en dat daardoor de prijs wat hoger komt te liggen, is dan ook denkbaar. Nu is het echter zo dat de nieuwe smartphone niet meer gaat kosten dan 1.000 dollar en dat is zeker goed nieuws.

Een reden om niet met een mobiel boven de 1.000 dollar op de markt te komen, is onder meer ingegeven door concurrerende overwegingen. Ondanks dat de hoge prijs niet doorgaat, is er uiteraard wel sprake van hoge kosten in het productieproces. De Samsung Galaxy S8 Plus is zo geprijsd dat Apple met de iPhone 8 daar de concurrentie mee kan aangaan. Deze wordt aangeboden voor een prijs van 840 dollar en het vermoeden bestaat dat de smartphone van Apple voor een prijs wordt aangeboden tussen 850 en 900 dollar. Wie in Nederland straks de nieuwe iPhone wil aanschaffen, kan rekening houden met een prijs van ongeveer 1.000 euro. Dat is inderdaad nog een aardig hoog bedrag. De iPhone 7 in de duurste versie heeft in de VS een prijs van 849 dollar en hier moet voor dezelfde versie een bedrag van 989 euro op tafel worden gelegd.

Als er een iPhone 7S en iPhone 7S plus komt in combinatie met de iPhone 8 dan mag men er vanuit gaan dat deze 7S-versies goedkoper zijn dan de 8-versie. Het zou zomaar kunnen dat de 7S voor een prijs van 649 dollar over de toonbank gaat en de Plus-versie voor een bedrag van 749 dollar. De prijzen zijn uiteraard in verhouding wel hoog, maar desondanks wordt toch verwacht dat de verkoopcijfers goed zullen zijn. Vooral ook omdat er een toestel met een nieuw design en met nieuwe specificaties op de markt komt. Het vermoeden van de analist Milunovich is dat 45 procent de voorkeur gaat geven aan de iPhone 8. Dit model wordt namelijk het meest interessant met onder meer een 3D camera, virtuele toetsen, optie voor draadloos opladen en gezichtsherkenning. Dit zijn overigens niet bevestigde specificaties en het moet nog blijken of de iPhone 8 daarmee wordt uitgevoerd.

iPhone 8 scherm niet plat, maar mogelijk licht gebogen

Er is eerder in het nieuws geweest dat het iPhone 8 scherm plat wordt en dit ondanks dat er ook allerlei berichten de ronde deden dat er sprake zou zijn van een toestel met een gebogen scherm. Nu is er een nieuw gerucht opgedoken, waaruit zou blijken dat het scherm niet plat wordt, maar juist licht gebogen. Er is dan sprake van een lichte buiging, maar niet zo duidelijk als bij de Galaxy S8 van Samsung het geval is.

Er zijn overigens meerdere subtiele overeenkomsten tussen de nieuwste smartphone van Apple en die van Samsung. De oplettende liefhebbers van de Apple toestellen kunnen zich dan nu ook alvast een beetje een beeld vormen van de iPhone 8. Het verschil is echter wel dat als er sprake is van een licht gebogen scherm dan bij het model van Samsung. Er ontstaat door het ontbreken van randen aan de zijkant een oneindig effect. De reacties op de gebogen schermrand zijn overigens niet allemaal even positief te noemen. De hele smartphone lijkt namelijk door de buiging helemaal uit een scherm te bestaan. Bovendien zijn lange niet alle applicaties geschikt voor een gebogen scherm. Zo kan de tekst bijvoorbeeld buiten het scherm vallen.

Een gebogen scherm biedt echter ook voordelen. Bijvoorbeeld dat notificaties vermeld kunnen worden in het gebogen deel. Een ander voordeel is dat het toestel in verhouding wat compacter kan worden doordat het hele scherm te zien is. De homeknop wordt dan net als Touch ID onder het scherm weggewerkt. Het enige nadeel is dat Apple nogal wat problemen heeft met het toepassen van de techniek om deze opties mogelijk te maken. Het kan dan ook zo zijn dat de iPhone 8 wordt voorzien van een homebutton met Touch ID aan de achterkant van het toestel. Overigens is wel de verwachting dat de iPhone 8 een echte kaskraker gaat worden en dat de verkoopcijfers beter worden dan die van de Galaxy S8. Dat heeft er volgens analist Kuo mee te maken dat de smartphone van Samsung over minder aantrekkelijke functies beschikt dan waarmee de Apple smartphone wordt uitgerust.

 

Previous post:

Next post: