iPhone 7 met Force Touch zonder knoppen?

by Robbert on 23/09/2015

Force Touch is een belangrijke toevoeging bij de nieuwste modellen van Apple die in de versies 6S en 6 Plus als eerste gebruikt is. In plaats van Force Touch wordt ook wel de term 3D Touchscreen gebruikt en is voor het eerst toegepast bij de Apple Watch die in 2014 op de markt is verschenen. Ook is deze toepassing terug te vinden in de recente versies van MacBooks. Er gaat nu een gerucht dat er ook sprake zal zijn van het toepassen van de Force Touch feature in een verbeterde variant bij de volgende smartphone. Of dat al direct bij de iPhone 7 zal zijn is nog de vraag, maar het betreft dan ook alleen nog maar een vermoeden.

-force-touch

Geen knoppen voor iPhone 7
Als de technologie een succes blijkt te zijn en er eventueel nog verbeteringen in kunnen worden aangebracht, dan is het natuurlijk vrij zeker dat ook toekomstige toestellen worden uitgerust met een 3D Touchschreen, waarbij het zover kan komen dat er op de iPhone 7 zelfs geen knoppen meer beschikbaar zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om de thuisknop, maar ook om de knoppen waarmee het volume kan worden aangepast.

Top deals!iPhone 6SAanbieder
1. t-mobile120 min | 6000 MB
Gratis bij € 35,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
2. image002Onbeperkt min | 4000 MB
Gratis bij € 41,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
3. image002Onbeperkt min | 8000 MB
Gratis bij € 42,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
4. image002Onbeperkt min | 400 MB
Gratis bij € 40,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
5. image002100 min | 1000 MB
Gratis bij € 38,00 p/mnd
16GBiphone-iconTele2BEKIJKEN

Gurman van 9to5Mac is van mening dat Apple aan het werk is om een smartphone zonder knoppen in de toekomst op de markt te brengen. Dat zou zelfs bij de nieuwe smartphone die in 2016 waarschijnlijk wordt gelanceerd al het geval kunnen zijn, want volgens Gurman is het de bedoeling om een compact model te maken, die alleen uit een scherm in combinatie met hardware bestaat. Het is uiteraard onduidelijk of deze informatie op eigen waarneming berust of dat er sprake is van anonieme bronnen die dit hebben laten weten.

force touch 7

Compacte smartphone
Als de volgende smartphone heel compact wordt, dan is dat uiteraard voor een groot deel te danken aan de technologie Force Touch die al bij meerdere apparaten van Apple wordt toegepast. In plaats van dat er bij de nieuwe smartphone dan sprake is van volumeknoppen, dan zou het zo kunnen zijn dat door het aantikken van de rand van het toestel het niveau van het volume kan worden aangepast. Een andere optie op het gebied van de vingerafdruk is dat er bij de toepassing van de technologie sprake kan zijn van het integreren van de vingerafdruk van de gebruiker in het scherm.

Het zal voor iedereen die de nieuwe iPhone 7 in de toekomst gaat gebruiken zeker wennen worden. Indien Apple een dergelijk compact toestel met alleen een scherm en hardware gaat produceren, dan zal dat vast en zeker geleidelijk aan worden ingevoerd om zo de gebruikers te laten wennen. Dat kan uiteraard al ervaren worden door de iPhone 6S of 6S Plus aan te schaffen die al uitgerust zijn met een 3D Touchscreen. Dat is dan ook al een eerste opstapje naar een verdere verbetering of verandering die dan in het nieuwe toestel toegepast kan worden. Het is nog even afwachten of de Force Touch technologie ook bij de iPhones een succes zal worden, maar dat zal snel duidelijk worden.

touch-apple

Previous post:

Next post: