iPhone 7 krijgt misschien noodfunctie toegevoegd

by Robbert on 19/11/2015

Apple blijkt een nieuw patent te hebben ingediend dat betrekking heeft op ‘Fingerprint Activation of a Panic Mode of Operation for a Mobile Device. Dat zou erop kunnen wijzen dat er voor de gebruikers van de iPhone straks een mogelijkheid bestaat om van de noodfunctie gebruik te maken. Of dat ook al toegepast zal worden bij het produceren van de iPhone 7 is echter nog even de vraag. In de aanvraag van het patent is een omschrijving gegeven, waarmee de gebruiker van het mobiele toestel een vinger op de sensor te leggen, waarna de panic mode geactiveerd kan worden.

Panic Mode

Panic mode
Als er paniek ontstaat in een bepaalde situatie dan kan de noodfunctie uitkomst bieden. Door een combinatie van een vingerafdruk en Touch ID op de homeknop toe te passen, zou er een functie in werking kunnen treden. De functie die geactiveerd wordt, kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het volledig afsluiten van de smartphone met betrekking tot de toegang tot persoonlijke informatie.

In een extreme situatie zou het dan zelfs mogelijk zijn om het toestel volledig te resetten. Dit zou uitkomst kunnen zijn als een gebruiker van het toestel bijvoorbeeld in een situatie belandt, waarin er dwang wordt uitgeoefend om de smartphone te ontgrendelen. Er zijn echter nog meer interessante aspecten die van toepassing kunnen zij bij het gebruik van de functie panic mode.

Het zou bijvoorbeeld ook kunnen gaan om een silent alarm actief te laten worden met het gebruik van een vingerafdruk op een bepaalde locatie van het toestel. Het is dan wellicht mogelijk dat de camera wordt ingeschakeld zonder dat het voor anderen te merken is. De opgenomen beelden zouden dan naar een server op afstand gestuurd kunnen worden. Dat kan dan weer in andere noodsituaties van pas komen.

Apple heeft net als dat er geen reacties komen op andere geruchten nog niets laten horen of de nieuwe iPhone 7 eventueel al met een dergelijk panic mode wordt uitgevoerd. Volgens de laatste geruchten zal het toestel namelijk in tegenstelling tot wat eerder werd geroepen wel weer met een fysieke homeknop uitgevoerd worden.

iPhone 7 in twee varianten
Sinds de lancering van de laatste smartphones van Apple zijn er meerdere geruchten die de ronde doen over de nieuwe iPhone 7. Er worden door ontwikkelaars concepten bedacht en ook is er elke week wel ergens nieuws te vinden dat gebaseerd is op geruchten of voortkomt uit anonieme bronnen. Zo is het in ieder geval de verwachting dat de iPhone 7 in twee varianten beschikbaar komt, namelijk met een 4,7 inch beeldscherm en 5,5 inch beeldscherm. De vermoedelijke datum van release zal ergens in september 2016 plaatsvinden.

Verder wordt verondersteld dat beide uitvoeringen voorzien zullen zijn van een A10 processor, maar is er wel sprake van een variatie in de grootte van het werkgeheugen. Het werkgeheugen zou in de kleine versie 2GB Ram krijgen en de grotere versie zou met 3G aan werkgeheugen worden ontwikkeld. Overigens ligt het in de lijn der verwachting dat er door Apple ook nog een 4 inch iPhone wordt uitgebracht.

Previous post:

Next post: