iPhone 6S nieuwe functies, kopen, abonnement

by Robbert on 23/09/2015

Het is natuurlijk zo dat er met de komst van de nieuwe iPhone 6S en Plus model meerdere vernieuwingen en verbeteringen zijn aangebracht. Een belangrijke vernieuwing heeft betrekking op het 3D touchscreen, maar ook ten aanzien van de camera geldt dat er sprake is van een grote verandering. Zo is er namelijk de nieuwe functie Live Photos aan toegevoegd. Dit is een nieuwe functie die standaard geactiveerd kan worden met een 3D touch aanraking. De feature houdt in dat er niet alleen een foto wordt gemaakt, maar ook dat het beeld drie seconden wordt opgenomen.iphone-6s

Top deals!iPhone 6SAanbieder
1. t-mobile120 min | 6000 MB
Gratis bij € 35,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
2. image002Onbeperkt min | 4000 MB
Gratis bij € 41,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
3. image002Onbeperkt min | 8000 MB
Gratis bij € 42,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
4. image002Onbeperkt min | 400 MB
Gratis bij € 40,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
5. image002100 min | 1000 MB
Gratis bij € 38,00 p/mnd
16GBiphone-iconTele2BEKIJKEN

Live Photos
Standaard is het zo dat als er een foto wordt gemaakt het moment als het ware wordt bevroren, maar met de functie Live Photos is er geen sprake meer van een bevroren beeld, maar van een hele korte en levendige animatie. Het beeld zorgt dan ook voor een levendige herinnering doordat er sprake is van bewegende beelden. Het moment zelf kan altijd worden vastgelegd met een foto, maar met de nieuwe feature is er ook sprake van een opname van net voor en net na dat moment met zowel bewegende beelden als geluid.

Een van de leuke kenmerken is dat Apple ook de gelegenheid biedt aan andere ontwikkelaars om het nieuwe formaat toe te passen bij de eigen applicaties. Het is al bekend dat bijvoorbeeld dat Facebook in de app voor iOS toestellen ondersteuningen zal bieden aan de nieuwe feature die beschikbaar komt op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

De vermoedelijke vanaf prijzen staan hieronder voor eerst de 6S en daarna de 6S Plus versie.

iPhone 6S:
• 749 euro met 16 GB
• 859 euro met 64 GB
• 969 euro met 128 GB

iPhone 6S Plus:
• 859 euro met 16 GB
• 969 euro met 64 GB
• 1079 euro met 128 GB

Apple-iPhone-6-dollar prijs

Het handige van de nieuwe feature is dat een Live Photo op andere apparaten kunnen worden bekeken. Dat kan doordat een foto uit meerdere afbeeldingen bestaat in de vorm van een JPEG bestand. Het is dan ook mogelijk om de beelden te delen als een standaard JPEG afbeelding. Uiteraard wordt ook de gelegenheid geboden om de nieuwe functie op het toestel uit te schakelen.

12 megapixel camera
Het gebruik kunnen maken van de nieuwe functie is niet de enige vernieuwing van de nieuwe iPhones, want de camera zelf is ook sterk verbeterd. Zo is er sprake van een 12 megapixel camera, waarmee zeer scherpe foto´s kunnen worden gemaakt. Ook is er een snellere autofocus en geldt dat de kleurweergave van de beelden sterk verbeterd is. Dat is mogelijk gemaakt doordat de techniek Deep Trench Isolation is toegepast.

Het is uiteraard ook mogelijk om te filmen met de camera op de iPhone 6S, waarbij er sprake is van filmen in 4K. Dat staat garant voor extra scherpe beelden. De bestandsgrootte is in dat geval wel wat toegenomen en daarmee kan zeker rekening gehouden worden als de keuze valt op een toestel met 16GB aan opslagruimte.

Aan de voorzijde van het nieuwe toestel bevindt zich een 5 megapixel Face Time camera. Het scherm kan daarbij als een soort van flitslicht gebruikt worden, waarbij bij het maken van een selfie altijd sprake is van een goede verlichting. De camera aan de achterkant is van een TrueTone flitser voorzien.

iphone-6s 12megapixel

Werkgeheugen van nieuwe iPhone 6S dubbel zo groot
De nieuwe iPhone 6S van Apple kent tal van vernieuwingen met onder meer een 3D touchscreen en 12 megapixel camera. Ook zijn er tal van features toegevoegd, waaronder Live Photos. Daarnaast is het werkgeheugen van de nieuwe toestellen groter en in vergelijking met de voorgaande versies van de iPhones zelfs dubbel zo groot. Dat is in ieder geval wat de ontwikkelaar Hamza Sood stelt en deze ontwikkelaar heeft welk vaker functionaliteiten in de broncode ontdekt die nog niet naar buiten waren gebracht. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat het werkgeheugen wordt verdubbeld.

2GB werkgeheugen
Dat het werkgeheugen dubbel zo groot wordt, betekent een hele verbetering. Bij de iPhone 6 was er namelijk nog sprake van een werkgeheugen van 1GB en dat zou dan verdubbeld worden naar 2GB bij de nieuwe iPhone 6S. Overigens geldt de verdubbeling van het werkgeheugen niet alleen voor de smartphone, maar ook voor de nieuwe tablet iPad Pro.

Tijdens de aankondiging van de nieuwe smartphone heeft Apple veel nieuwigheden naar buiten gebracht, maar over de verdubbeling van het werkgeheugen is verder niets aangekondigd tijdens het event. Er werd ook over andere nieuwe specificaties weinig verteld, maar er wordt wel gehoopt dat het inderdaad zo zal zijn.

PREORDER HIER DE IPHONE 6S!

Andere fabrikanten van smartphones zijn al eerder overgestapt op een groter werkgeheugen, maar de iPhones beschikken vanaf het jaar 2012 standaard over 1GB. De grootte van het werkgeheugen is wel belangrijk, want die bepaalt namelijk het aantal apps dat actief kan zijn op de achtergrond zonder dat deze tijdens het switchen naar een andere app afgesloten moet worden. Overigens heeft Apple nog geen officiële bevestiging laten uitgaan van de uitbreiding van het werkgeheugen.

iphone-6-geheugen

Release Nederland op 9 oktober

Zoals ook in andere jaren het geval is, wordt de iPhone 6S eerst in een aantal andere landen op de markt gebracht voordat Nederland aan de beurt is. Zo kan iedereen in Duitsland, maar ook in Frankrijk, Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten al op 25 september het nieuwe Apple toestel in de hand hebben. Het is in deze landen sinds 12 september al mogelijk om een toestel te reserveren.

Uit het aantal reserveringen is gebleken dat de kleur roségoud enorm populair is en mensen die het toestel in deze nieuwe kleur willen bestellen, moeten dan ook rekening houden met een wachttijd van meerdere weken. Naar verwachting is het in Nederland mogelijk om de nieuwe iPhone begin oktober al in de hand te hebben. De datum waarop de release van de iPhone 6S in Nederland wordt verwacht, is 2 oktober 2015.

De prijzen variëren per toestel en model, maar de voordeligste optie is de uitvoering met 16GB, waar een prijs voor 739 euro betaald moet worden. De 64 GB en 128 GB kennen een hogere prijs en uiteraard geldt dat er voor de iPhone 6 Plus ook een hogere prijs betaald moet worden. Het is natuurlijk mogelijk om het nieuwe toestel aan te schaffen in combinatie met een abonnement, zodat niet ineens een groot bedrag op tafel hoeft te worden gelegd.

Trackpad met QuickType functie voor iPhone 6S
De QuickType functie is een van de vele features die beschikbaar komen op de iPhone 6S die begin oktober in Nederland op de markt komt en eerder al in een aantal andere landen. Met deze nieuwe functionaliteit is het heel gemakkelijk om door de tekst te navigeren. Met de komst van iOS 9 wordt deze functie ook beschikbaar gesteld voor de iPad, maar de werking is bij de nieuwe iPhone wel net even anders. Daar komt weer een andere nieuwe eigenschap om de hoek kijken en dat is het 3D touchscreen. Het is bij het gebruikmaken van de QuickType functie de bedoeling om het toetsenbord net even wat steviger in te drukken om zo gebruik te kunnen maken van het trackpad.

iPhone-6s-3D

Trackpad iPhone 6S
Doordat het trackpad alleen geactiveerd kan worden door van het 3D touchscreen gebruik te maken, blijft de QuickType functie alleen voorbehouden aan de nieuwe smartphones van Apple. De oudere toestellen beschikken namelijk niet over een 3D touchscreen, zodat het trackpad niet kan worden geactiveerd en er op die manier niet van de QuickType functie gebruik kan worden gemaakt.

De nieuwe feature trackpad voor de iPhone is overigens al getest in een beta van iOS 9, maar alleen nog maar voor de iPad. Er is nu naar buiten gekomen dat de functie voor de 6S toestellen beschikbaar komt, maar dus niet voor de bestaande iPhones. Overigens wordt dat Apple waarschijnlijk niet in dank afgenomen, want in principe werkt de functie wel op bestaande iPhones.

Of de feature op de nieuwe toestellen wel heel handig is, valt overigens nog te zien. Het scherm van een smartphone is in vergelijking met het scherm van een iPad natuurlijk veel kleiner en dat kan het lastig maken om van de QuickType functie gebruik te maken.

3D Touch
Om nog even terug te komen op 3D Touch, dat is een van de grootste vernieuwingen van de iPhone 6S en Plus versie. Het is namelijk een revolutionaire manier van het bedienen van het scherm. Iedereen die van het nieuwe toestel gebruik gaat maken, kan met een lichte tik of harde druk onderscheid maken in het geven van commando´s om een actie te starten.

Het 3D Touch screen maakt dus onderscheid tussen harde en zachte bewegingen. Er zijn in totaal drie verschillende niveaus, namelijk een harde druk, een lichte druk en geen druk. Met geen druk wordt bedoeld dat het scherm zoals anders aangeraakt kan worden en is er sprake van een bediening van de standaardbediening van het beeldscherm.

-trackpad iphone6s

Er worden twee nieuwe termen gebruikt voor het nieuwe Apple toestel dat met een 3D touchscreen wordt uitgevoerd, namelijk Peek en Pop. Bij Peek wordt er een preview getoond en door harde te drukken kan het scherm worden geopend, wat Pop wordt genoemd. Dat bespaart tijd, want door de preview kun je bijvoorbeeld heel snel zien of er een berichtje is in je mail-app. Door harder te drukken, bezoek je de app en kun je dan een binnengekomen mail lezen.

PREORDER HIER DE IPHONE 6S!

Previous post:

Next post: