Interessante concepten voor iPhone 7

by Robbert on 18/08/2015

Er komt regelmatig nieuws voorbij over de iPhone 7 met de verwachtingen over het toestel. Naast het nieuws over geruchten en verwachtingen zijn ook de nieuwsberichten interessant, waarin er weer eens een concept beschreven wordt. Een concept dat bedacht is door ontwerpers en die hun eigen kijken hebben op het nieuwe toestel. Het gaat daarbij uiteraard om fantasie concepten, hoewel het maar zo kan zijn dat er eigenschappen zijn die uiteindelijk wel terug te zien zijn in het eindontwerp van Apple zelf. Er zijn meerdere concepten al onder de aandacht gebracht en hier zullen een aantal daarvan besproken worden.

Inklapbare iPhone 7
Een van de ontwerpen die door Martin Hajek is bedacht, betreft een inklapbaar toestel oftwel de Apple Flipphone. De kans is niet erg groot dat er door Apple een Flipphone op de markt wordt gebracht, maar het is uiteraard wel een origineel idee. Zeker als je ziet dat het toestel klein is en dat er sprake is van een groot toetsenbord. Als het toestel gesloten is, dan wordt nog altijd zicht geboden op meldingen en kan er gekeken worden wie er belt.

iPhone-8

Patenten
Apple heeft vele patenten en vraagt regelmatige ook nieuwe patenten aan. Onlangs is nog een patent van afgelopen jaar in het nieuws gekomen, waarbij er sprake is van een toestel van een ander dat gebruikt kan worden om een backup van je eigen iPhone te maken. Er wordt dan via het toestel door gebruik te maken van NFC, bluetooth en WiFi gezicht naar andere toestellen in de omgeving. Zo kan er een toestel geselecteerd worden van bijvoorbeeld een vriend of familielid en kunnen de gegevens via AirDrop worden verzonden. De informatie kan vervolgens op het toestel versleuteld worden bewaard.

Zo zijn er nog meer patenten die onder de aandacht van het grote publiek zijn gekomen, zoals de optie om via gezichtsherkenning foto’s te delen. Als het toestel de persoon op een foto herkent, kan de foto direct worden gedeeld door simpelweg of een knop te drukken.

iPhone 8 met tweede scherm aan de achterzijde
Om nog weer even op de concepten terug te komen, er zijn ook enthousiastelingen die weer een stapje verder gaan en geen concept bedenken voor de iPhone 7, maar alvast voor de iPhone 8 aan de slag zijn gegaan. Jermaine Smit is een van die personen die ver vooruit blikt in de toekomst en een iPhone 8 heeft ontwikkeld met een tweede scherm aan de achterzijde van het toestel. Bij dit concept is er ook sprake van een mogelijkheid tot draadloos opladen en er is ook maar meteen een lasertoetsenbord aan toegevoegd

Previous post:

Next post: