Hogere resolutie en ander scherm voor nieuwe iPhone

by Robbert on 23/09/2015

De lancering en releasedatum van de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus is nog niet zolang geleden aangekondigd, maar de geruchten over de nieuwe iPhone 7 doen alweer de ronde. Er wordt nog niet heel veel gespeculeerd over nieuwe features, maar wel zijn er geluiden te horen, waaruit opgemaakt kan worden dat de volgende smartphone van Apple wordt voorzien van een ander scherm en een hogere resolutie zak krijgen. De technologie voor het scherm van het nieuwe toestel is daarbij gebaseerd op oudere modellen en voor de liefhebbers van iPhones wellicht dan ook herkenbaar.

iphone 7

Top deals!iPhone 6SAanbieder
1. t-mobile120 min | 6000 MB
Gratis bij € 35,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
2. image002Onbeperkt min | 4000 MB
Gratis bij € 41,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
3. image002Onbeperkt min | 8000 MB
Gratis bij € 42,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
4. image002Onbeperkt min | 400 MB
Gratis bij € 40,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
5. image002100 min | 1000 MB
Gratis bij € 38,00 p/mnd
16GBiphone-iconTele2BEKIJKEN

Touchscreen
Het volgende toestel dat volgend jaar vermoedelijk op de markt komt, zal wellicht van een touchscreen worden voorzien, waarbij er sprake is van de aanraaktechnologie die ook bij oudere modellen werd toegepast. Het gaat dan om de modellen tot en met de iPhone 4S. Dit nieuws is naar buiten gebracht door Digitimes en is gebaseerd op anonieme bronnen. Het gaat uiteraard niet om nieuws dat bevestigd is door Apple, zodat het vooralsnog als een gerucht of verwachting kan worden beschouwd.

Voor de latere modellen dan de 4S serie geldt dat er sprake was van een in-cell aanraaktechnologie, waarbij er sprake is van een beeldscherm met een laag, waarin niet alleen het display, maar ook de aanraakmodule was opgenomen. Bij oudere modellen werd met het glass-to-glass principe gewerkt en was er sprake van een scheiding tussen beide onderdelen. Het voordeel van de in-cell technologie is dat het toestel weer dunner en lichter kan worden. Naast voordelen zijn er ook nadelen, want de schermrand kan als minder gevoelig worden beschouwd. Bovendien hebben zich productieproblemen voorgedaan.

iphone-7 nieuw

Glass-to-glass
Er zijn nadat er overgestapt is naar de in-cell technologie uiteraard weer allerlei ontwikkelingen geweest. Er kan voor de nieuwe iPhone 7 dan ook met deze verbeteringen rekening worden gehouden, waardoor er van een nog dunner toestel kan worden gesproken. Het is dan ook mogelijk dat er een iPhone 7 wordt ontwikkeld met 4K-resolutie, waarbij het scherm geen randen kent.

Nu Apple in de afgelopen jaren de gelegenheid heeft gehad om innovaties uit te voeren, wordt volgens de anonieme bron overwogen om bij het volgende toestel dus weer de glass-to-glass technologie toe te passen, maar dan wel in een verbeterde versie. De smartphone hoeft dan niet dikker te worden.

Het is nog niet zover dat de iPhone 7 op de markt komt, want eerst is het nog de beurt aan de iPhone 6S en 6S Plus versie om op de markt te komen. Op het Apple event zijn er al vrij veel details bekendgemaakt over de nieuwe toestellen die nog met de in-cell technologie zijn uitgerust. Het is de verwachting dat in 2016 het pad vrij is voor de lancering van de nieuwste smartphone van Apple en natuurlijk zullen daar ook weer veranderingen en verbeteringen in worden aangebracht. Vooralsnog blijft het bij geruchten en is het dan ook nog niet zeker of het nieuws dat naar buiten is gebracht op basis van een anonieme bron uiteindelijk op waarheid berust.

iphone 7 back

Previous post:

Next post: