Grotere batterij en Smart Connector voor iPhone

by Robbert on 19/05/2016

Er zijn eerder al een aantal afbeeldingen opgedoken, waarop de batterij van de nieuwe iPhone 7 te zien is, maar er is nu nog meer informatie naar buiten gekomen. Het Chinese Weibo heeft namelijk meer informatie naar buiten gebracht met mogelijke details over de nieuwe Apple smartphone. Het lijkt er volgens deze informatie op dat er voor de iPhone 7 een batterij mag worden verwacht met een capaciteit van 1735 mAh. De 7 Plus versie krijgt volgens de informatie een batterij van 2810 mAh. Of de informatie betrouwbaar is, moet uiteraard nog blijken, maar er kan in elk geval weer een gerucht worden toegevoegd aan het toch al lange rijtje.

Groter batterijcapaciteit
In vergelijking met het huidige model, iPhone 6S, zou er sprake zijn van een grotere batterijcapaciteit voor het toestel dat naar verwachting in september door Apple gepresenteerd gaat worden. de iPhone 6S heeft momenteel een batterijcapaciteit van 1715 mAh en de 6S Plus versie heeft een capaciteit van 2750 mAh. Voor de beide nieuwe toestellen die verwacht worden geldt dan dat als de geruchten waar blijken te zijn er inderdaad sprake is van een grotere batterijcapaciteit. De capaciteit voor de nieuwe toestellen ligt niet veel hoger en zelfs in vergelijking met de batterij van de iPhone 6 nog lager net als van de 6 Plus met respectievelijk een capaciteit van 1810 mAh en 2915 mAh.

Smart Connector

Doordat het volgens het gerucht maar om een beperkte vergroting van de capaciteit gaat, is het nog maar de vraag of er met betrekking tot de daadwerkelijke batterijduur veel van mag worden verwacht. De capaciteit van de batterij is bovendien niet de enige factor die meetelt op het gebied van hoe lang een batterij mee kan gaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een optimalisatie van iOS een positieve invloed heeft op de duur van de batterij. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat eventuele onverwachte bugs weer een negatieve invloed hebben op de duur van de batterij en als zodanig tot extra verbruik van energie kunnen leiden.

Smart Connector
Naast dat er geruchten zijn over een grotere batterijcapaciteit geldt ook dat er nog altijd geruchten zijn over de komst van een Smart Connector voor de nieuwe iPhone. De bestaande iPad Pro versies beschikken al over een Smart Connector en het is ook de verwachting dat de iPhone 7 daar straks mee wordt uitgerust. Dat betekent dat draadloos opladen dan tot de mogelijkheden gaat behoren. Overigens wordt dit gerucht gecombineerd met de mogelijkheid dat de koptelefoonaansluiting verdwijnt.

In dat geval kan de smartphone bijvoorbeeld worden opgeladen terwijl er naar muziek geluisterd kan worden. Dat zal weer leiden tot het moeten aanschaffen van een tweede oplader, want de drie contactpuntjes van de Smart Connector werken niet voor de Lightning oplader. Verder zijn er vermoedens dat er nieuwe accessoires in de vorm van accuhoesjes op de markt komen. In juni vindt de Worldwide Developers Conference plaats en de kans is aanwezig dat Apple tijdens die event meer informatie naar buiten zal brengen over de Smart Connector.

Previous post:

Next post: