Grote vraag naar nieuwe iPhone verwacht

by Robbert on 21/04/2016

De release van de iPhone 7 en de 7 Plus zal naar verwachting in september van dit jaar plaatsvinden, maar nu al zijn de verwachting hoog voor wat betreft de vraag naar deze nieuwe toestellen van Apple. Simona Jankowski van Goldman Sachs heeft laten weten dat er een grote vraag verwacht kan worden naar de genoemde smartphones. De toestellen die uitgebracht zijn als 6S en 6S Plus hebben direct na de lancering al snel records verbroken op het gebied van de verkoop. Bovendien hebben de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus het eveneens goed gedaan. Deze toestellen kunnen uiteraard ook nu nog worden gekocht.

Populariteit iPhones
De populariteit van de smartphones van Apple blijft onverminderd groot. Het is de verwachting dat veel bezitters van een toestel van dit bedrijf bij de lancering van de nieuwe smartphones in september de overstap gaan maken naar het nieuwe model. Dat is ten minste de verwachting van Goldman Sachs. Meer specifiek wordt zelfs verwacht dat een derde van de vraag naar de nieuwe Apple smartphone van de huidige gebruikers zal komen die nu minder dan een jaar in het bezit zijn.

iPhone-7 apple

Er is overigens een programma beschikbaar met betrekking tot de lease opties die door Apple geïntroduceerd zijn. Het betreft het iPhone Upgrade Programma dat nog niet in Nederland beschikbaar is, maar waar gebruikers voor een vast maandelijks bedrag elk jaar een upgrade kunnen maken naar de nieuwste iPhone die dan op de markt wordt gebracht. Dat zal voor dit jaar dan de iPhone 7 of de iPhone 7 Plus zijn. Het rapport dat is opgesteld door Goldman Sachs is tot stand gekomen op basis van een onderzoek onder tienduizend deelnemers in de Verenigde Staten. Ongeveer vijftig procent van de respondenten heeft laten weten van plan te zijn om bij de release van de iPhone 7 het toestel te kopen.

Glazen ontwerp voor opvolgers
De iPhone 7 moet nog op de markt komen, maar de eerste speculaties over de opvolger zijn alweer voorbij gekomen. Het lijkt erop dat het bedoeling is om de opvolgers uit te rusten met een glazen behuizing en een amoledscherm. Dat heeft Ming-chi Kuo als analist in elk geval in het laatste rapport laten weten. De opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus worden naar verwachting in 2017 op de markt gebracht en de glazen behuizing en het amoledscherm zullen nog niet van toepassing zijn op de Apple smartphones die later dit jaar gelanceerd worden.

De analist heeft de verwachting uitgesproken dat Apple weer het onderscheid wil maken ten aanzien van toestellen van andere merken. De aluminium toestellen zijn niet meer uniek en ook niet meer zo exclusief als in het verleden het geval was. Om weer het onderscheid te maken wordt volgens de analist nu de keuze gemaakt om de volgende generatie toestellen na de komst van de smartphones dit jaar van een compleet glazen ontwerp te voorzien. Het is echter nog even wachten op de opvolgers, want eerst wordt de weg vrijgemaakt voor de lancering van de iPhone 7 en 7 Plus.

Previous post:

Next post: