Geen AMOLED-scherm verwacht

by Robbert on 17/02/2016

Er gaan veel geruchten de ronde over iPhone 7 en naast dat er steeds weer nieuwe speculaties opduiken, kan iedereen ook kennismaken met door ontwikkelaars bedachte concepten die al dan niet vorm krijgen in een video. De laatste geruchten gaan over het al dan niet verwijderen van de 3,5 mm koptelefoonaansluiting en de mogelijke toepassing van Li-Fi technologie bij de iPhone 7, maar er ook alweer een ander nieuwtje. Voor zover het nieuws mag heten, want een eerdere speculatie wordt eigenlijk met het nieuws ontkracht. Het nieuwe toestel van Apple zal namelijk naar alle waarschijnlijk niet worden uitgerust met een AMOLED-beeldscherm.

IPHONE-7-SCREEN

LCD-scherm blijft voorlopig volgens analist
In plaats van dat er voor de iPhone 7 een AMOLED-scherm komt, zal de productie van LCD-schermen gewoon doorgang vinden en zelfs worden uitgebreid. Ming-Chi Kuo van KGI Securities is een bekende en vooraanstaande Apple analist en deze man heeft laten weten dat er met de komst van de nieuwe generatie iPhones in elk geval geen rekening gehouden hoeft te worden met een AMOLED-display.

Dat geldt niet alleen voor de te verwachten iPhone 7 die wellicht later dit jaar in september op de markt komt, maar ook voor de serie die daarna weer op de makt wordt gebracht. De iPhone 6S is het laatste toestel dat door Apple is ontwikkeld en verkrijgbaar is en deze smartphone is nog uitgerust met een TFT-LCD beeldscherm.

screen

Beeldschermproductie
De Apple analist zegt te weten dat een aantal belangrijke leveranciers van Apple nog altijd investeringen doen aangaande de productie van LCD-schermen. Dat komt omdat er een groot aantal orders van Apple worden verwacht. Foxconn is bijvoorbeeld een Chinese fabriek die veel orders verwerkt voor Apple met betrekking tot de productie van onderdelen van iPhones heeft onlangs nog een overeenkomst gesloten in China met een provincie. De overeenkomst heeft betrekking op het vergroten van de productie van TFT-LDC schermen voor de smartphones.

Daar gaat wel enige tijd overheen, want het is namelijk de bedoeling dat de betreffende fabriek voor het vergroten van de productie pas in 2018 operationeel zal zijn. Als daarnaar wordt gekeken en geluisterd naar de analist, dan is het inderdaad niet vreemd te concluderen dat het AMOLED-scherm voorlopig nog niet te zien zal zijn bij de komst van de nieuwe toestellen. Verder is het zo dat de schermen die voorlopig niet verwachten worden te komen, in productie qua kosten veel hoger uitvallen.

IPHONE 7 SCREEN proto

Bij de toepassing voor de Apple Watch kan dat wel verklaard worden die qua scherm andere beelden vertoond en minder kleurrijk is in vergelijking met het beeldscherm van de smartphone. Zoals het er nu naar uitziet en als de informatie van de Apple analist betrouwbaar is, dan kan inderdaad de conclusie worden getrokken dat de toepassing van de AMOLED-schermen voor de smartphones van Apple nog net een stapje te ver is. De ontwikkelingen staan echter niet stil en Apple is vaak vernieuwend en verrassend. Het is dan ook zeker een verrassing hoe de iPhone 7 er daadwerkelijk uit komt te zien.

Previous post:

Next post: