Galaxy Note 6 komt eerder dan iPhone 7

by Robbert on 14/04/2016

De iPhone SE is uitgekomen en sinds 5 april verkrijgbaar en de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn al eerder op de markt gebracht. De nieuwe toestellen van Samsung zijn een groot succes gebleken, want de verkoopaantallen liggen rond 10 miljoen toestellen. Dat is in vergelijking met de Galaxy S6 toestellen die een jaar eerder beschikbaar kwamen al drie keer zoveel. De nieuwste toestellen beschikken over specificaties als het micro-sd-slot en de behuizing is waterdicht. Ook beschikt de nieuwste Samsung smartphone over een uitstekende camera. Hoe de iPhone SE het gaat doen, is nog maar afwachten en dat geldt ook voor de komst van de iPhone 7 in september. Het gerucht gaat nu dat de Galaxy 6 Note eerder komt dan de iPhone 7.

Strategische zet
Er wordt verwacht dat door het gebleken succes van de Samsung Galaxy 7 smartphones er een volgende strategische zet plaats zal vinden. Het onderzoeksbureau Strategy Analytics verwacht dat Samsung de Galaxy Note 6 namelijk twee maanden eerder zal uitbrengen dan de iPhone 7 van Apple. Op die manier zou er optimaal geprofiteerd kunnen worden van de verkoop. Overigens is het niet zeker dat de Galaxy Note 6 op de markt in de Benelux zal verschijnen. De voorganger is namelijk niet in de Europese markt gezet met als reden dat de Europese consumenten geen gebruikmaken van de S Pen Stylus.

Succes van Samsung
Het afgelopen jaar heeft dit bedrijf een tijd problemen gehad met de levering van de Galaxy S6 aan consumenten doordat het succes ervan minder goed is ingeschat. Door de grote vraag diende de productie van de gekromde schermen verder omhoog geschroefd te worden en ontstonden er tijdelijk lange levertijd. Dit jaar is het anders, want nu heeft het bedrijf wel rekening gehouden met het succes en is er voldoende voorraad. Met de komst van het toestel lijkt de negatieve spiraal van de afgelopen twee jaar doorbroken. De verkoopcijfers van Apple lijken echter tegen te gaan vallen en het is natuurlijk de vraag of de komst van de iPhone SE en de komst van de iPhone 7 en 7 Plus daarin verandering gaan brengen.

Galaxy-Note-6

Komst iPhone 7
De komst van iPhone 7 laat nog een aantal maanden op zich wachten. Doorgaans worden de nieuwe smartphones van Apple in de maand september gelanceerd en daar is dan ook het wachten op. Hoewel er wel een gerucht leek te zijn dat de lancering eerder zou plaatsvinden volgens een betrouwbare bron, zoals op techradar.com wordt vermeld. Er wordt verder niet bij vermeld hoeveel eerder de nieuwe smartphone dan op de markt zou komen Dit gerucht kan dan waarschijnlijk ook met een korreltje zout worden genomen. Er kan dan ook gewoon vanuit worden gegaan dat het nieuwe toestel pas in september gepresenteerd wordt.

Overigens is er nog een gerucht en dat is dat Sharp de productie van het ontwikkelen van Amoled-schermen heeft verhoogd, zodat deze beschikbaar kan komen voor de iPhone 7 of wellicht de toekomstige iPhone 8.

Previous post:

Next post: