Frontcamera in iPhone 8 prototype zo goed als onzichtbaar

by Robbert on 11/05/2017

De iPhone 8 is al veel besproken en er komen steeds weer andere berichten naar buiten. De mobiel ligt nog niets klaar om verkocht te worden, want dat duurt nog maanden. De interesse van de fans en analisten blijft echter constant aanwezig. Dat is ook niet raar, want de verwachtingen zijn groot als het gaat om het nieuwste toestel van Apple dat vermoedelijk een strak design krijgt en nieuwe specificaties.

Als de geruchten van de afgelopen tijd geloofd worden, komt er een scherm zonder randen en krijgt de onderzijde virtuele toetsen die zich aan applicaties kunnen aanpassen. De homebutton verdwijnt volgens de geruchten ook en het toestel wordt waterdicht uitgevoerd. Draadloos opladen is een functie die al vaak is benoemd en ook krijgt het toestel een 3D camera. Hoewel dit mogelijk ook weer wordt uitgesteld.

Er zijn recent verschillende ontwerpen gepresenteerd van de iPhone 8, waarvan één afkomstig is van Benjamin Geskin en het andere ontwerp is via een uitgelekte tekening ontstaan. Op deze tekening heeft het toestel een smalle rand aan het scherm en daar zou de frontcamera in verwerkt zijn. Het scherm op de tekening is een Oled-scherm van 5,8 inch en aan de achterzijde is er ruimte gemaakt voor de Touch ID-knop. Een medewerker van iDropNews heeft Benjamin Geskin informatie gegeven over het toestel. Dit ontwerp laat geen randen zien en bovendien is de Touch ID onder het 5,8 inch Oled-scherm verwerkt.

Daarbij is overigens de gedachte dat Apple van plan is om een frontcamera onder het scherm te realiseren, die daardoor dus zo goed als onzichtbaar wordt. Dan rest wel de vraag waar dan de telefoonspeaker moet komen. Het is natuurlijk helemaal niet zeker voor welk Apple uiteindelijk zelf kiest. Het ontwerp van Benjamin heeft een licht gebogen scherm, maar niet in de verhouding zoals die van Samsung Galaxy S8. Dat de behuizing in het ontwerp van glas is, komt niet raar over. Hierdoor wordt alle ruimte geboden voor het draadloos opladen. Wel opvallend is de extra grote powerknop en die twee contactpunten heeft.

Previous post:

Next post: