Extra donkere versie en nieuwe oortjes?

by Robbert on 23/08/2016

De datum van lancering van de nieuwe iPhone 7 komt steeds dichterbij, want met twee maanden is het al zover. Dat betekent ook dat de geruchtenstroom weer nieuw leven wordt ingeblazen. De geruchten hebben deze keer onder meer betrekking op een nieuwe kleur. Daarnaast is er een foto beschikbaar gekomen hoe de nieuwe oortjes eruit kunnen zien als er sprake is van het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting in het toestel. Voor wat betreft de kleur is eerder al het gerucht verschenen dat er een donkerblauw versie op de markt wordt gebracht en nu is daar weer een andere kleur aan toegevoegd.

Van spacegrijs naar bijna zwart

Spacegrijs is een bekende uitvoering qua kleur van de Apple smartphones en nu is er een gerucht verschenen dat de iPhone 7 in een uitvoering zal verschijnen, die haast zwart lijkt te zijn. Het betreft dan een extra donkere uitvoering van de spacegrijs versie. Dit gerucht is de wereld ingebracht door Macotakara en verklaart ook dat er eerder verteld werd dat het toestel in donkerblauw wordt uitgebracht. De donkerblauwe kleur was echter zo donker dat er nu geneigd wordt naar de mogelijkheid dat er een vrijwel zwart toestel verschijnt, maar net niet helemaal zwart is.

iphone-7-space-black

De overige kleuren blijven gelijk, want het is de verwachting dat de nieuwe iPhone 7 op de markt zal worden gebracht in zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Daar komt dan een diepe donkere uitvoering van spacegrijs bij die bijna zwart lijkt te zijn. Een ander gerucht is dat de homeknop plaats zal maken voor een platte sensor. Via een haptische feedback zou wel het gevoel ervaren worden dat er een knopje ingedrukt wordt. Als dat gebeurt dan toont dat wel overeenkomsten ten aanzien van de MacBook Pro 2015 die over een Force Touch trackpad beschikt. Het gerucht dat de homeknop verdwijnt, is al vaker voorbij gekomen en net als andere geruchten wordt ook dit gerucht regelmatig weersproken.

 

Nieuwe oortjes?

Het gerucht dat de koptelefoonaansluiting verdwijnt bij de lancering van de iPhone 7 bestaat al vele maanden en ook daar is men alweer op teruggekomen. Nu is er echter een foto gemaakt van nieuwe oortjes die over een lightning kabel beschikken. Aan deze foto’s hoeft voor wat betreft het waarheidsgehalte weinig waarde te worden gehecht, maar het geeft geïnteresseerden wel een idee van hoe de nieuwe oortjes eruit kunnen zien op het moment dat de iPhone 7 niet meer over een aansluiting voor de koptelefoon beschikt.

 

De nieuwe oortjes zoals deze op de foto staan afgebeeld die de wereld is ingebracht, zijn wit en beschikken over een rubberen kabel met een volumekastje. Een reden voor Apple om de koptelefoonaansluiting te verwijderen, is dat de smartphone om die reden heel dun gemaakt zou kunnen worden. De bestaande oortjes zouden dan niet meer gebruikt kunnen worden en de gebruiker zal dan genoodzaakt zijn om speciale oortjes aan te schaffen met een lightning kabel. Het is nog even speculeren, maar in de maand september is het zover en worden alle eigenschappen van de nieuwe iPhone 7 onthuld.

 

Previous post:

Next post: